Grotemarkt beraad
Image default
Zakelijk

Acrylaat producten in de reclamewereld

Acrylaat of ook wel plexiglas, PMMA, perspex of gewoon kunststof is een populair materiaal binnen de reclamewereld. De reden hiervoor ligt in het verlengde van een aantal bijzondere eigenschappen van acrylaat t.o.v. glas. Maar ook de kosten als het gemak waarmee deze materiaalsoort is te bewerken maakt het zo een breed toegepast product. Heeft u weleens nagedacht waar naambordjes vaak van worden gemaakt. In alle afmetingen te verkrijgen en goed te bedrukken met uw logo. Maar weleens goed naar de kaarthouder in een restaurant gekeken of wellicht die nieuwe trouwring van uw partner bij de juwelier? Goede kans dat deze op een acrylaat blokje ligt of van acrylaat is gemaakt. Kortom in de display wereld zoals we dit noemen komt er vaak acrylaat voor.

Maar welke eigenschappen heeft acrylaat nog meer

Dat het materiaal t.o.v. glas veel goedkoper is en eenvoudiger te bewerken dat is duidelijk maar wist u bijvoorbeeld ook dat het materiaal veel lichter is dan glas en wel 250 keer sterker? Vooral dat laatste maakt het een zeer geschikte materiaalsoort bij beglazing en beveiliging. Omdat het zo sterk is wordt het bovendien ook vaak gebruikt in industriële processen in de vorm van containers waar materialen in bewaard kunnen worden. Maar ook in de interieurbouw wordt het materiaal vaak gebruikt voor bijvoorbeeld de afwerking van balies of kubussen. Ook vanwege de hoge lichtdoorlatendheid wordt acrylaat toegepast voor aquarium bakken. Ook omdat er geen giftige stoffen in zijn verwerkt is het materiaal dus ideaal voor het opvangen van bijvoorbeeld drinkwater.

Klein marketingmateriaal

Jazeker visitekaarthouders, badges, standaards, brievenhouders, opvangbakken, postvakjes en veel meer klein marketingmateriaal wordt vaak vervaardigd van plexiglas. Omdat de vervaardiging vrij eenvoudig is zijn de toepassingen enorm. Ook omdat het materiaal heel goed is te bedrukken en in verschillende formaten is te bewerken is het handig voor reclamedoeleinden. Een unieke materiaalsoort die multifunctioneel ingezet wordt voor verschillende hippe producten.

http://www.vinkacrylaat.nl