Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

6 Soorten Depressies

Een begrip krijgen voor de verschillende soorten is cruciaal zodat je weet welke oplossingen je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je het kunt elimineren.

Ernstig / Klinisch
Dit soort depressie is algemeen bekend bij mensen omdat het duidelijke symptomen heeft, in tegenstelling tot milde of zelfs matige depressie, die soms onbemerkt verloopt. Het is de klassieke, of ook wel klinische, depressie. Een persoon die dit soort depressie heeft, heeft depressieve gedachten en is niet in staat om deze te controleren. Hij blijft voor een langere tijd in verdrietige bui en haat zichzelf, in plaats van de schuld op anderen te leggen voor hoe hij is. Hij ontwijkt mensen en trekt zichzelf terug.

Matig
Matige depressie ligt ergens tussen milde en ernstige depressie. De symptomen van milde depressie zijn meestal zichtbaar, en als het onbehandeld blijft kan het escaleren in een ernstige depressie.

Mild

Mild depressie is de minst ernstige vorm waar je aan kunt lijden. De symptomen zijn mild en beïnvloeden dus de persoon niet zo ernstig. Personen die aan een milde depressie lijden kunnen onrust en ontregeling ervaren, maar negeren hun toestand vaak met de veronderstelling dat de symptomen niet ernstig genoeg zijn om een behandeling op te zoeken.

Jeugd

Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij deze depressie om een depressie die tijdens de jeugd opduikt. Jeugd depressie kan worden omschreven als een ziekte wanneer de depressieve gevoelens aanhouden en het functioneren van het kind of adolescent ontregelen.

Bipolair
Bipolaire depressie staat ook wel bekend als manische depressie en heeft betrekking tot een ziekte waar een persoon grote stemmingswisselingen heeft die tussen heel energiek en extreme laagte punten wisselen. Beide stemmingen kunnen enkele weken aanhouden.

Psychotisch
Psychotisch depressie is één van de meest ernstige vorm van depressie. Een persoon die hier aan lijdt kan hallucineren, stemmen in zijn hoofd horen, en dus waanideeën hebben over wat er aan de hand is. Een psychose of zenuwinzinking kan ook voorkomen wanneer een persoon die aan een psychotische depressie lijdt niet op tijd de noodzakelijke hulp krijgt.

Gelukkig is depressie een ziekte die genezen kan worden. Tot slot, wat je in dit artikel geleerd hebt, zijn de 6 verschillende vormen van depressie en je kunt nu de depressie waar je aan lijdt identificeren. Doordat je nu een beter begrip hebt kun je een goed onderbouwde beslissing nemen over welke behandeling jou zou kunnen helpen.

Depsycholoog – psychologen groep in Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/