Grotemarkt beraad
Image default
Marketing

Zo zorg je ervoor dat je hoger komt in Google

Wie online succes wil hebben en geld wil verdienen, dient zijn of haar zaken goed op orde te hebben. Naast bijvoorbeeld een mooi product of een unieke dienst, moet je online ook het één en ander regelen. Wat dacht je van een goede website, zodat je je product of dienst beter verkoopt? Zo’n website bouwen is één ding, maar je moet ook goed vindbaar zijn in Google. Alleen dan komen mensen ook daadwerkelijk op jouw website terecht en kunnen ze jouw dienst of product aanschaffen. We vertellen je graag hoe je ervoor zorgt dat je hoger komt in Google!

 

Zelf doen of uitbesteden?

Het bouwen van een website lijkt misschien vrij eenvoudig, dankzij allerlei tools en websites die je daarbij kunnen helpen. Maar het bouwen van een goede website vereist kennis en specialisatie. Heb je die kennis zelf, dan kun je direct aan de slag gaan. Heb je niet zoveel verstand van SEO en hoe het verder achter de schermen van een website werkt, dan kan het verstandig zijn om dit uit te besteden. Het is een investering voor op de lange termijn, want een goed gebouwde website zorgt voor meer bezoekers, een betere gebruiksvriendelijkheid, een snelle laadtijd en nog veel meer voordelen.

 

Waar moet je website verder aan voldoen?

Als je website eenmaal staat als een huis, kan je verder met de invulling ervan. Wat dacht je van een zoektocht naar de juiste keywords die je in je teksten moet verwerken? En de zorg voor duidelijke, foutloze website teksten? Vooral wanneer je ook een blog hebt is dit heel belangrijk. En een aantrekkelijke lay-out met mooie productfoto’s, zodat bezoekers sneller overgaan tot het kopen van jouw producten? Ook is het belangrijk dat bezoekers de mogelijkheid hebben om contact met je op te nemen, bijvoorbeeld middels een contactformulier.

 

In google hoger komen

Wil je in Google hoger komen met je website, dan heb je backlinks nodig, goede teksten, en moet de techniek goed op orde zijn. In Google hoger komen lukt je alleen wanneer je aan veel factoren voldoen. Er zijn immers 200 factoren die bekend zijn die effect hebben op je Google positie.