Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Zo beheer je milieubewust jouw bedrijf!

Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker om rekening te houden met onze aarde. Ook in het bedrijfsleven zijn er verschillende manieren om hier rekening mee te houden. Het kan zelfs zo zijn dat je al tegen bepaalde restricties aanloopt, met betrekking tot het milieu. In deze blog bespreken we een aantal manieren waarop je milieubewust jouw bedrijf kan leiden. Zo kan je nog net zo efficiënt je werk uitvoeren, maar dan met een bewust karakter. 

 

Schakel de lampen uit

In veel panden zie je na sluitingstijd nog steeds lampen branden. Dit heeft vast een reden, maar zuinig is het niet! Het uitschakelen van alle verlichting kan helpen om zuiniger te worden. Om een milieubewust karakter te creëren, kan het handig zijn als de lampen buiten werktijden uitgeschakeld zijn. Zo kan de persoon die afsluit de verlichting uitschakelen, en de persoon die opent de verlichting weer inschakelen. Op deze manier bespaar je ook nog eens een hoop elektriciteit. 

 

Verwerk het afval correct

Door afval correct te scheiden, help je ook mee aan een betere wereld. Binnen bedrijven en fabrieken ontstaat veel afval van verschillende materialen. Door prullenbakken te gebruiken waarin onder andere plastic en papier gescheiden worden, zorg je voor een beter verwerking van het afval. Daarnaast kan het correct recyclen van afval je een hoop geld besparen. Je moet natuurlijk wel jouw werknemer hierover informeren, zodat het hele plan werkt. Als je dit met het hele team doet, dan kom je al heel ver!

 

Kunststoffen machines en instrumenten

Kunststof is als materiaal makkelijk te recyclen. Denk er daarom eens over na om meer te zoeken naar machines en instrumenten waarin kunststof zit verwerkt. Een voorbeeld hiervan is een kunststoffen schakelband. Hiermee kan je verschillende goederen transporteren op een flexibele, duurzame en efficiënte manier. Het wordt voornamelijk gebruikt voor lichte objecten. Een ander voorbeeld van de kunststoffen schakelband is dat het weinig onderhoud verschaft. Bij verschillende aanbieders, zoals ACB Transportbanden, kan je meer te weten komen over schakelbanden. Door de kwaliteit hoef je niet bang te zijn op een vroegtijdige recycling van jouw kunststoffen schakelband.

https://www.acb-transportbanden.nl/