Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Welke leningen kun je het beste gebruiken voor een gezin? Een aantal tips en tricks

Ze klinken funky en anders. Maar voor leners is het krijgen van een peer-to-peer lening vrij gelijkaardig aan een banklening. Leningen van de twee biggies, Zopa* en Ratesetter*, zijn meestal bijzonder competitief als je een redelijke kredietscore hebt.

Peer-to-peer kredietverstrekkers

Komen overeen met kredietnemers en kredietverstrekkers (spaarders), waardoor banken niet meer in aanmerking komen voor een lening. Mensen met een reserve aan contant geld kunnen meestal een hoger rendement krijgen door dit geld te lenen dan door te sparen. Op dezelfde manier kunnen mensen die willen lenen meestal een lager JKP krijgen dan bij standaardleningen. De uitleensites doen echter alle organisatorische zaken, dus als lener loopt je relatie en de terugbetalingen via hen.

  • Ze zijn over het algemeen goedkoop op alle leenniveaus. Hoewel de tarieven afhankelijk zijn van het risico dat je loopt, verschijnt Zopa vaak in onze best-buy tabellen, hoewel de goedkope tarieven wel schommelen.

De eerste aanvragen komen niet overeen met uw kredietscore. Bij normale leningen is vaak de enige manier om erachter te komen welk tarief u krijgt, het toepassen ervan – wat een stempel drukt op uw kredietrapport. Peer-to-peer kredietverstrekkers ‘soft search’ uw kredietgeschiedenis – die kredietverstrekkers in de toekomst niet meer op uw kredietrapport zullen zien. Het heeft dus geen effect – en het vertelt u uw tarief en de leenvergoeding.

  • Als u de lening daadwerkelijk krijgt, gaat deze echter wel op uw kredietrapport staan en wordt uw aflossingshistorie vastgelegd.

Er zijn flexibele terugbetaling mogelijk

Ze hebben flexibele terugbetalingen. Om eerlijk te zijn is dit nu een kenmerk van veel persoonlijke leningen. In principe betekent dit dat u de lening geheel of gedeeltelijk vervroegd kunt aflossen zonder dat u daarvoor een boete hoeft te betalen (wel heeft u nog steeds een maandelijkse automatische afschrijving van de lening).

Er zijn genoeg veilige leningen

Het is zo veilig als het lenen van een standaardlening. Peer-to-peer sites worden gereguleerd door de Financial Conduct Authority, net als standaardkredietverstrekkers. De regelgeving is echter meer gericht op de bescherming van de spaarders (de peer-to-peer kredietverstrekkers). Alle grote sites hebben echter hun eigen beveiligingen om ervoor te zorgen dat u het geld terugbetaalt – zie hieronder voor meer informatie.

http://www.valentinodefilm.nl/zijn-panasonic-televisies-nog-steeds-enorm-populair-let-goed-op-de-volgende-zaken-als-je-onderzoek-gaat-doen-naar-dit-merk/