Grotemarkt beraad
Image default
Entertainment

Wat zijn brassbands en waar kan je ze het best inhuren?

Een brassband is een orkestvorm met allemaal grote blaasinstrumenten. De brassband is oorspronkelijk ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en is te herkennen aan hun vaste bezetting. Zo’n band bestaat uit mensen die op blaasinstrumenten van koper blazen. Verder om de maat goed te kunnen houden tijdens hun optredens bestaat ook een gedeelte uit mensen die het slagwerk verzorgen. Ook in New Orleans in de Verenigde Staten is de Brassband erg populair en is er zelfs een traditie. Deze traditie ontstond eind 19e eeuw. De muziek van de brassband uit New Orleans bestaat uit een soort mix van het Afrikaanse volkslied en Europese militaire muziek. Ook misschien een leuk feitje is dat de jazz muziek van dit moment oorspronkelijk ontstaan is door de brassbands in New Orleans. De band is alleen niet te herkennen aan zijn vaste indeling omdat er ook andere blaasinstrumenten aan toegevoegd kunnen worden neem bijvoorbeeld saxofoons.

Caribische brassband

Er bestaat ook een Caribische brassband. Dit is een band die alleen bestaat uit slagwerk kort gezegd “een drumband”. Er kunnen wel koperen blaasinstrumenten aan toe worden gevoegd maar hier hebben de slaginstrumenten de hoofdsound. Ben je een erg grote fan van de brassbands dan is het misschien een idee om die band te boeken voor bijvoorbeeld een feest. Het eerste bedrijf die je kan benaderen om de brassband boerenkool in te huren is het bedrijf Feestdienst BV. De band Boerenkool kan zich de beste band van Nederland noemen doordat ze de prijs The Best Drum hebben gewonnen. In deze band kun je onder andere erg goede drummers, dansende blazers en hele mooie danseressen vinden. Ze treden meestal op als groep van 10 personen en zijn te boeken voor verjaardagen, optochten en bruiloften. De kosten zijn €210,- per persoon en uur. Ook zijn de recensies erg goed want ze hebben als cijfer 9,2 van 10. De volgende brassband die je kan boeken is Music Is The Limit.

Brassband inhuren?

Deze band bestaat al sinds 1999 en is een goed aangeschreven band die vooral jazz, soul, rock ’n roll en smooth jazz kunnen maken. Ze zijn in te huren door heel Nederland. De vervoerkosten van de band is afhankelijk van de afstand die ze af moeten leggen. Hun clubhuis is gevestigd in Landsmeer. De kosten voor de band zijn €500 per uur en €1500 voor vier uur. Natuurlijk willen ze bij een boeking van vier uur wel een keer pauze tussendoor. Ze zijn dan ook te boeken bij Music Is The Limit zelf.

https://www.dancarinas.nl/brassband/