Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Wat is een CE keurmerk?

Een CE keurmerk is een bewijs dat uw product voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid en gebruik binnen de EER, de Europese Economische Ruimte. CE is de Franse afkorting voor Conformité Européenne. Wat zoiets betekent als: overeenstemming met de Europese regels. Het keurmerk is verplicht voor meer dan 20 productgroepen, onder meer bij: bouwproducten, medisch apparatuur, speelgoed, machines en elektrische apparaten. Deze CE keuring is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van deze producten. Dus zo’n product kan pas op de Europese markt verschijnen én verkocht worden als het een CE keurmerk bezit.

Een CE keurmerk wordt ook wel CE markering, CE verklaring of CE normering genoemd.

Kan ik een CE keurmerk aanvragen zelf doen?

U kunt zelf een CE keurmerk aanvragen. Echter is het wel een ingewikkeld proces. Hulp inschakelen kan zeker geen kwaad. Vooral als u niet met alle regelt bekend bent. Zonder een CE keurmerk bent u als bedrijf in overtreding en loopt u het risico op een boete of verdere vervolging.

HMPA

Laat het dus niet zover komen en schakel de hulp in van adviesbureau HMPA. Zij verzorgen voor u het CE keurmerk CE keurmerk en leveren een adviesrapport aan. Hiermee kunt u aantonen dat u aan de vereiste regelgeving voldoet.

HMPA Adres: Zuivelweg 1, 7251 LJ Vorden Telefoonnummer: 0575 – 474 610 Provincie: Gelderland

 

https://www.hmpa.nl/