Grotemarkt beraad
Image default
Eten en drinken

Verse aardappelchips zelf maken of kant en klaar kopen?

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen: aardappelchips. Verspreid over het internet, van foodblogs tot kookprogramma’s, kom je deze gezonde snack tegen. Vroeger was het chips leven nog eenvoudig. Toen had je gewoon naturel chips, paprika chips en misschien nog enkele basissmaken. Maar wanneer je tegenwoordig voor het chips vak in de supermarkt staat, wordt je overweldigd door het aanbod. Het gigantische aanbod. Chips zijn er in allerlei smaken: nacho cheese, zwarte peper, rozemarijn, kaas en uien, balsamico en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar de nieuwste trend is toch wel ambachtelijk, handgebakken chips, welke met passie en aandacht bereid zijn.

Zelf aardappelchips maken

Goed, nu kun je voor de gemakkelijke weg kiezen en je portie aardappelchips in de supermarkt halen. Daar is niks mis mee. Maar ben je een echte foodie en breng je je tijd het liefste in de keuken door? Dan is het heel eenvoudig én ook nog eens leuk om zelf chips te maken. Iedereen kan het! Hierbij is het natuurlijk belangrijk om te beginnen met goede aardappelen van hoge kwaliteit. Wanneer je aardappelen van lagere kwaliteit gebruikt, kan dit je nog weleens bruine chips opleveren. Erg belangrijk: schil de aardappelen niet! Snijd ze in dunne schijfjes en bak ze vervolgens een voor een in zonnebloemolie.

De verse aardappelchips van Boerderij Chips

Is kokkerellen niet zo je ding? Geen probleem, dan kun je ook gewoon je lokale supermarkt bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de aardappelchips van Boerderij Chips kopen. Deze chips vind je bij Albert Heijn, Boons, COOP, Deens, Emté, Jumbo en MCD. De aardappelchips van Boerderij Chips zijn verkrijgbaar in vier heerlijke smaken: paprika, puur, zeezout en zeezout ribbel. Voor ieder wat wils dus! Ook niet geheel onbelangrijk is het feit dat deze chips op duurzame wijze worden geproduceerd. Lekker én verantwoord!

https://boerderijchips.nl/