Grotemarkt beraad
Image default
Winkelen

Uw diamant verkopen voor de beste prijs doet u zo!

Het komt niet iedere dag voor dat mensen een diamant verkopen. Vaak ligt er nog een enkel oud sieraad met daarin een diamant. Deze moet dan natuurlijk wel een goede prijs opbrengen. Een diamant verkopen kan bijvoorbeeld bij een juwelier. U kunt vooraf diverse inkopers vragen naar hun inkoopprijs. Op deze manier weet u voorafgaand aan de verkoop al welke prijs u voor uw diamant kunt verwachten. 

Direct verkopen? Hier kunt u uw diamant verkopen met gratis taxatie.

Diamant verkopen aan particulier

Het is uiteraard ook mogelijk een diamant te verkopen aan een particulier, bijvoorbeeld een handelaar of een verzamelaar. Dan moet u vooraf zelf bepalen welk bedrag u wilt hebben voor uw sieraad of steen. Op internet zijn gangbare prijzen te vinden voor diamanten. De prijs en kwaliteit van de diamant bepalen kunt u laten doen door een taxateur. Deze kan u precies vertellen wat de waarde is van een diamant en de diamant verkopen voor u.

  

Verschillende soorten diamanten

Er bestaan verschillende soorten diamanten. Als u in het bezit bent van een diamant is het goed te weten welke soort u heeft. Daarop kunt u de prijs van de diamant baseren. Een diamant verkopen kan dan een behoorlijk bedrag opleveren.

https://www.goudnl.nl/diamant-verkopen