Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Rokkostuum huren

Ben je op zoek naar een net pak? Ga je dan voor een smoking of een rokkostuum? Denk je dat het een eenmalig gebruik is, dan kan financieel veel aantrekkelijker voor je zijn om er een te huren. Maar wat heb je nodig? In dit blog word je meegenomen in het huren van een rokkostuum en wat het verschil is met een smoking als pak.

Verschil smoking en rokkostuum

Een smoking bestaat uit een pantalon met een bies op de zijkant, een jasje met zijden reversen en een wit overhemd en niet te vergeten, een strik. Een rokkostuum gaat net iets verder dan dat en is ook weer een stuk chiquer. Nóg chiquer? Ja! En daarom is het ook zo aantrekkelijk om een rokkostuum te huren, omdat deze niet vaak gedragen zal worden door de ‘gewone’ Nederlander. Een rokkostuum bestaat net als een smoking uit een jas en een broek. De broek is zwart en heeft een enkele of dubbele bies aan de zijkant.  De jas heeft twee scherpe punten en lange panden, daaronder draag je een gesteven hemd met openstaande boord, een wit vest en daarbovenop een witte vlinderdas. Bij een rokkostuum wordt het niet gewaardeerd als je een horloge draagt, daarvoor is een zakhorloge. Verdere accessoires die bij een rokkostuum horen zijn lakschoenen in het zwart, ingelegde knoopjes voor het vest, een witte pochet en witte handschoenen, een witte sjaal en hoge zwarte hoeden, een mantel en voor de oudere mannen een wandelstok.

Wanneer draag je een rokkostuum?

Een rokkostuum is, zoals je hierboven kunt lezen, dus niet voor alledaags gebruik. Officieel zitten er ook regels aan verbonden. Op formele feesten en ceremonies wordt een rokkostuum wel eens gedragen, ook dragen leden van het symfonieorkest rokkostuums op trouwpartijen en bij officiële gelegenheden. Mocht een uitnodiging hebben ontvangen waarop het volgende staat vermeld, dan dien je en rokkostuum aan te doen: “cravate blanche/white tie” of “décorations”.

 Huur een rokkostuum in omgeving Rotterdam

Voor het huren van een rokkostuum kun je bij verschillende winkels terecht. Bij Sir Anthony bijvoorbeeld, kun je binnenlopen zonder een afspraak te hoeven maken van te voren. Je wordt er goed geholpen en voor een vriendelijke prijs kun je een rokkostuum huren.

 

https://www.siranthony.nl/