Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

Rijlessen voor zenuwachtige chauffeurs

Er zijn nogal wat mensen die vlug zenuwachtig worden bij alles wat ze doen, zo ook bij het rijden op de weg. Ze hebben geen zo’n goede controle over de wagen en hun handen en benen beven bij het rijden. Wel, hoe kan men dit probleem oplossen? Er zijn bepaalde rijscholen die speciaal opgericht werden voor zenuwachtige en paniekerige bestuurders. Als jij dus zo’n paniekerige bestuurder bent, dan is dit wel heel interessant voor jou !

Wat behelzen de rijlessen voor zenuwachtige chauffeurs? In de eerste plaats zal de instructeur je helpen om de stress te verminderen, zodat je in staat zal zijn om veilig te rijden op de weg. De gebruikte techniek noemt men hypnotherapie. Dit een methode die gebruikt wordt om je stressniveau in de geest te verminderen en voor jezelf om rustig te worden vooraleer je begint te rijden. Terzelfder tijd, zal het voor jou gemakkelijker zijn om rijvaardigheden aan te leren en je ze te herinneren.

Deze techniek begint met een zeer kalm en rustig gesprek tussen jou en de instructeur. Nadat je jezelf comfortabel voelt in het gesprek, zal hij of zij stilaan met jou beginnen praten over zaken die te maken hebben met de paniek die je gewoonlijk voelt opkomen bij het rijden. Op dat moment, zal je jouw bezorgdheid op en rustige manier beginnen kenbaar te maken, omdat je nog steeds onder hypnotherapie bent. Op die wijze zal de instructeur je helpen om jouw probleem op te lossen en je dus relevante oplossingen voor stellen. Als je je rustig voelt, is het eigenlijk gemakkelijker om de lessen op te nemen en ze permanent in jouw geheugen op te slaan.

De hypnotherapie sessies worden gewoonlijk geleid bij het prille begin van de rijlessen. Nadat je zelf rustig bent geworden, zal de rij-instructeur professionele rijlessen voorzien, vooraleer je je op de weg begeeft. Bij zenuwachtige chauffeurs wordt het altijd aanbevolen om traag te leren rijden en je eigen grenzen niet te overschrijden. Maximum twee lessen per dag zijn voldoende. Dit zijn rijlessen voor zenuwachtige chauffeurs, die hun nut al bewezen hebben. Volgens de studies, kan bijna 85% van de mensen die de hypnotherapie techniek ondergaan hebben succesrijk de lessen volgen en hun rijexamen afleggen. Al wat je nodig hebt is een sterke vastberadenheid en geduld !

 

Meer info te vinden voor rijlessen in Harderwijk, te vinden hier.

 

 

 

 

http://rijschoolmt.nl