Grotemarkt beraad
Image default
Zakelijke dienstverlening

Online bedrijven ter overname

Veel dingen kan je zelf  doen tijdens het bedrijfsverkooptraject. Dit scheelt in uitgaven en maakt dat je de touwtjes zelf in handen houdt. Een verkoopadvertentie op een overnameplatform is bijvoorbeeld een prima manier om direct in contact te komen met vele duizenden potentiële kopers. De platforms begrijpen maar heel goed dat discretie vereist is bij het verkopen van een onderneming: het is hun dagelijkse business en zonder deze discretie zouden ze al snel geen werk meer hebben. Vandaar dat  advertenties vrijwel altijd anoniem geplaatst worden en er van de verkopende partijen geen contactgegevens verstrekt worden aan eventuele kopers. Een verkoopadvertentie heeft een looptijd van 1 maand, 3 maanden of 12 maanden en kan stilzwijgend worden verlengd indien dat de wens is. Je betaalt vaak een succesfee of iets dergelijks, anderen werken met het principe van een vaste plaatsingsfee.

Wat is een bedrijf waard?

Het overnametraject start met het vaststellen van een comfortabele vraagprijs. Ben je ook benieuwd of de vraagprijs die je in gedachte hebt overeenkomt met de echte bedrijfswaarde van je onderneming? Huur dan een specialist in van het Nederlands Instituut van Register Valuators, voor een gedegen waardering op basis van de discounted cash flow. Daarmee kom je goed beslagen ter ijs in het contact met de verschillende kopers die je gaat tegenkomen in jouw verkoopproces. Ga je echt volledig zelf jouw bedrijf verkopen? Bekijk dan ook eens de websites waar digitale tools worden geboden om dit te ondersteunen. Vaak zijn ze goedkoop en effectief genoeg. Kom je er niet uit? Dan huur je alsnog een adviseur in voor (een deel van) het traject.

Door onze gratis waardebepaling in te vullen krijg je een goede indicatie van de waarde van je bedrijf. Let wel op: het is aan te raden om een professionele waardebepaling van je bedrijf uit te laten voeren voordat je het overnametraject in gaat. Hiermee sta je sterk tegenover een potentiële koper.

Overnameadviseur

De verkoop van een bedrijf kan een tijdrovend proces zijn naast het managen van je eigen bedrijf! Het is daarom aan te raden om op zoek te gaan naar de begeleiding van een bedrijfsovernamespecialist. Deze helpt om jouw bedrijf te koop te zetten. Hij of zij kan begeleiden tijdens het verkooptraject Zoek je naar een overnameadviseur op het gebied van e-commerce en online bedrijven? Kijk dan eerst op WebshopOvername.nl.