Grotemarkt beraad Blog

Pagina’s

Meest recente berichten

Categorieën

Archieven

Lever reinigen na alcohol consumptie | Premulon

We hebben het allemaal al wel een keertje meegemaakt: we gaan een avondje stappen, het is heel fijn en de drankjes vloeien à volônté. De dag erna staan we op en is het heel wat minder fijn want daar is die beruchte kater. We kijken in de spiegel en zien lijkbleek, we voelen ons niet goed en het liefst van al zouden we gewoon terug lekker ons bed willen inkruipen. Staan we op zondag met een vreselijke kater dan gaat dit perfect, hebben we echter op zondagavond een beetje te diep in het glas gekeken dan wordt dit al moeilijker en worden we maandag weer stipt op tijd op ons werk verwacht. Maar geen nood er zijn altijd manieren en trucjes om snel van je kater af te geraken zoals je lever reinigen.

 

Je lever helpen te ontgiften

De lever is een van de belangrijkste organen in het lichaam en ook bijna een van de grootste. Dit orgaan heeft namelijk als functie om schadelijke stoffen uit onze bloedbaan te filteren. Alcohol is een stof die helemaal niet goed is voor ons lichaam en dus gefilterd moet worden door onze lever. Als je 1 glaasje alcohol drinkt, gaat dit nog redelijk vlug en zal je lever niet veel last ondervinden om de alcohol af te scheiden. Drink je 10 glaasjes alcohol moet je lever zwaar werk leveren en duurt het veel langer voor de alcohol dus allemaal uit het lichaam is. Om de lever daarbij een handje te helpen, kan je je lever ontgiften of reinigen.

 

Je lever ontgiften, hoe doe je dat?

Een eerste belangrijke stap in het ontgiften van je lever is om genoeg water te drinken. Als je 2 liter water per dag drinkt, dan helpt je je lever om de gifstoffen in je lichaam af te drijven. Je blijft hierdoor ook gehydrateerd waardoor je zal merken dat je kater sneller zal overgaan. Een volgende tip om je lever te ontgiften, kan een hele zware klus zijn met een kater maar het kan je wel ten goede komen. Kom uit je luie zetel of stap uit bed en trek je joggingkleren aan. Ga op het gemakje een rondje joggen of hardlopen want beweging zal de functie van leverenzymen verbeteren.

 

Je lever ontgiften voorkomen

Heb je veel te diep in het glas gekeken dan zal je er dus wel een tijdje over doen om je terug beter te voelen. Ook al zijn er natuurlijk tips om je lever te reinigen en er sneller vanaf te geraken, toch kan je beter proberen om te voorkomen dat je je lever moet reinigen na het drinken van alcohol. Dit doe je door in de eerste plaats alcohol met mate te drinken en af te wisselen met bv water of een frisdrank. Voor je gaat feesten kan je ook altijd even stoppen bij de frituur om vettig te eten. Dit zal een laagje leggen waardoor je de drank beter zal kunnen verdragen.

 

Grotemarktberaad
Grotemarktberaad

© 2021 Grotemarkt beraad All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.