Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Een lening berekenen

Een lening aanvragen doet u niet iedere dag. Daarom wilt u van te voren precies weten en berekenen wat een lening u kost. Als u een lening berekent, laat u zich dan niet verleiden wat u maximaal kunt lenen maar bedenk vooraf wat u wilt lenen.

Zo voorkomt u dat meer leent, dan nodig is. Op verschillende websites van aanbieders kunt u berekenen wat een lening kost. Zo krijgt u meteen een indicatie wat de kosten zijn van uw gewenste lening. Let op dat de uitkomst van de berekening geen aanbod of advies is. Wilt u een lening berekenen en ook een aanbod? U kunt dan een vrijblijvende offerte aanvragen bij één of meerdere aanbieders.

Hoe kan ik een lening berekenen?

Op verschillende websites van aanbieders kunt u met een ‘leencalculator’ berekenen hoeveel u kunt lenen. Weet u al hoeveel u wilt lenen? U kunt dan het gewenste leenbedrag invullen. Vervolgens berekent de calculator wat de bijbehorende rente is, wat de maanlasten zijn, hoe lang de looptijd is en wat de totale kosten zijn van een lening. De meeste aanbieders baseren de berekening van de lening op de VFN-leennorm.

Zo moet u aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een verantwoorde lening. Uw maandinkomen, uw maandelijkse lasten (eventueel ook van partner), uw gezinssituatie zijn onder ander van belang om te kunnen bepalen of u kunt lenen en hoeveel u kunt lenen.

Let ook goed op de voorwaarden

Bij een lening berekenen zijn onder andere de rente, de looptijd, de totale kosten en eventueel de bijkomende kosten belangrijk om op te letten. Daarnaast is het ook van belang om ook de voorwaarden goed te bekijken voordat u lening afsluit. Wellicht berekent een aanbieder wel een boete als u extra of een lening versneld wilt aflossen. Bekijk en lees de voorwaarden dus ook altijd goed.

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/lening-berekenen/bereken-hoeveel-u-kunt-lenen