Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Kinderdagverblijf Hilversum 0-4 jaar

Is uw kind tussen de 0 en 4 jaar en zoekt u een kinderdagverblijf in Hilversum? Bij Kids voor Kinderen omringen we uw baby of peuter met alle warmte, geborgenheid en veiligheid die er is. Daardoor kunt u met een gerust hart naar uw werk.

Bij Kids voor Kinderen in Hilversum kunnen 48 kinderen per dag opgevangen worden in vier horizontale groepen. We hebben twee babygroepen met ieder 9 baby’s in de leeftijd van 0 tot 2 jaar. Iedere babygroep wordt begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers per groep.

Voor de kinderen van 2 tot 4 jaar (peuteropvang) hebben wij twee horizontale peutergroepen. Op een peutergroep spelen maximaal 14 kinderen en er zijn twee vaste pedagogisch medewerkers op iedere groep.

Voor de baby’s en dreumessen

Bij de allerjongste kinderen besteden we in het kinderdagverblijf veel aandacht aan fysieke en emotionele veiligheid. Maar ook aan goede hygiëne en zorg. Alle kinderen slapen in een eigen bedje of wieg en hebben ze hun eigen slaapzak bij ons. U neemt zelf een speentje of knuffel mee.

Voor de peuters

Ook voor peuters is een veilige, schone en fijne omgeving op het kinderdagverblijf erg belangrijk. Net als binnen spelen, buiten spelen, verhaaltjes en boekjes voorlezen. Ook gaan we er regelmatig op uit; naar de bibliotheek, de markt, of naar onze moestuintjes. Kids voor Kinderen heeft horizontale groepen voor de peuters. De leeftijd van kinderen op de peuteropvang ligt tussen de twee en vier jaar.

Opvangtijden

Kids voor Kinderen is 52 weken per jaar geopend (behalve op feestdagen zoals vermeld in de CAO kinderopvang – zie agenda), van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur.

Peuteropvang

Vanaf 1 januari 2016 gelden dezelfde kwaliteitseisen voor kinderopvang en peuterspeelzalen. Er is dan op dat punt geen verschil meer tussen kinderopvang en peuterspeelzalen. Kids voor Kinderen biedt hoogwaardige peuteropvang waarbij we een uitdagend actviteitenaanbod bieden en kinderen spelenderwijs voorbereiden op de basisschool.

Goede peuteropvang is in het belang van elk kind. Wij kijken én luisteren naar datgene wat kinderen en hun ouders wensen. Veel ouders denken – vaak onterecht – dat peuteropvang bij een kinderdagverblijf duurder is. Wij hebben een handige calculator waarbij u in 30 seconden ziet wat u echt betaald! (En wat u ontvangt aan Kinderopvangtoeslag)

Activiteiten & voorschool

Voor de peuters is een veilige, stimulerende en sfeervolle omgeving erg belangrijk. Net als binnen spelen, buiten spelen, verhaaltjes en boekjes voorlezen. Ook gaan we er regelmatig op uit; naar de bibliotheek, de markt, de groenteboer of tuinieren in onze moestuintjes. Bij Kids voor Kinderen worden peuters op een speelse manier gestimuleerd in hun ontwikkeling zodat zij goed voorbereid naar de basisschool gaan.

De pedagogische kwaliteit van de peuteropvang waarborgen we door het gebruik van hét bekende Uk & Puk activiteiten en kindvolgsysteem. Onze pedagogisch medewerkers beheersen de Nederlandse taal en we zorgen voor een goede overdracht van kinderen als ze naar de basisschool gaan. Hierin loopt Kids voor Kinderen voorop.

Extra dag, een dag of vakantie ruilen

U kunt altijd een extra dag aanvragen via onze App of de ouderlogin. Een extra dag word apart berekend. U kunt kosteloos opvangdagen ruilen. Ook afwezigheid wegens vakantie of anderszins van uw kind(eren) kunt u ruilen! Ruilen van dagen moet plaatsvinden binnen drie weken, welteverstaan: de week er voor, in dezelfde week of in de week erna. Ruilen is alleen mogelijk als de planning dit toelaat.

Kinderopvang Extra!

Sommige kinderen hebben behoefte aan andere begeleiding. Dat kan nodig zijn omdat zij een fysieke of verstandelijke beperking hebben. Kids voor Kinderen biedt ook de mogelijkheid om kinderen met een beperking op te vangen binnen haar kinderopvang. Opvang met extra zorg is mogelijk op beide locatie’s. Wij hebben de kennis en ervaring. Enkele medewerkers hebben een verpleegkundige achtergrond en hebben ruime ervaring in het werken met kinderen met een beperking.

Op verzoek van ouders komen fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere zorgverleners bij Kids voor Kinderen voor de behandelingen en- of observaties van kinderen. Ook thuiszorgmedewerkers komen bij ons voor specifieke medische handelingen.

Soms is het nodig dat onze medewerkers bijscholing krijgen van de behandeld arts/specialist om bepaalde verzorgingshandeling te mogen doen. Dit is bij Kids voor Kinderen geen probleem. Bij plaatsing van kinderen die extra zorg nodig hebben kijken we altijd naar de samenstelling van de groep.

Kids voor Kinderen begeleidt en verzorgd kinderen die:

  1. – het syndroom van Down hebben;
  2. – auditieve stoornissen hebben;
  3. – autisme hebben;
  4. – aan autisme verwante contactstoornissen leiden;
  5. – leiden aan selectief mutisme (kinderen die niet praten in bepaalde situaties, maar dat wel kunnen);
  6. – die een canule hebben;
  7. – die sondevoeding krijgen via een neus- of PEGsonde.

Wilt u meer informatie of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch op 035 – 628 2515 of per e-mail met thecla@kidsvoorkinderen.nl. 

Daarnaast heeft Kids voor Kinderen ook een kinderopvang in Baarn, waar uw kind van 0 tot 12 jaar op dezelfde wijze wordt opgevangen!

https://www.kidsvoorkinderen.nl