Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Je hebt werktuigbouwkunde gestudeerd: wat nu?

Wanneer je dit leest, is de kans best groot dat je inmiddels bent afgestudeerd voor je studie werktuigbouwkunde. In dat geval zijn onze oprechte felicitaties het minste wat we kunnen doen. Toch willen we je even een vraag stelen: waar ga je aan het werk? Dit klinkt misschien als een wat makkelijke vraag, maar uit onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de mensen die daadwerkelijk werktuigbouwkunde (WTB) gestudeerd hebben, vrijwel geen idee hebben wat ze er daadwerkelijk mee kunnen. Gelukkig is er deze blog. Wij geven jou graag een aantal adviezen en tips om jouw afgeronde studie te vertalen naar een prachtige baan die helemaal bij jou past. Lees dus snel verder als je wilt weten wat jij kunt worden na een studie WTB!

Wat is werktuigbouwkunde?

Voor we overgaan op de manieren hoe jij dé baan voor jou kunt vinden nadat je WTB hebt gestudeerd, is het voor de meeste mensen misschien wel even prettig om een overkoepelend idee te hebben van wat de studie werktuigbouwkunde nou eigenlijk inhoudt. Binnen de WTB houd je je bezig met het ontwerpen en fabriceren van machines en werktuigen. Vaak ook wel het ontwerpen van dynamische objecten genoemd. Deze technische branche is lastig om in het kort uit te leggen. Dit komt door het feit dat de branche veelzijdig is en daarmee breed én specialistisch. Tijdens de studie richting WTB leer je eigenlijk alles over het ontwerpen, produceren en technische verbeteren van producten, machines en constructies. Klinkt als een gave studie hè?

 

Wat kunnen we er dan mee worden?

 

Wat word je dan vervolgens met WTB? Banen als onder andere technisch ontwerper, productie-ingenieur en bedrijfskundige zijn banen die vaak worden gekozen na het succesvol afronden van een studie werktuigbouwkunde. De vraag is en blijft natuurlijk of jij wel gemaakt bent voor zo’n functie en of dit wel echt is wat jij leuk vindt. Om daar achter te komen raden we je vooral aan om eens naar wat zogeheten ‘vacatures werktuigbouwkunde’ te gaan kijken. Op deze manier krijg je in ieder geval een beetje of dit is wat bij jou past! 

https://www.t-pion.nl/