Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Indirect licht

Indirect licht is een soort licht dat afkomstig is van een bron die niet direct achter het voorwerp staat. Het schijnt meestal van opzij of van onderen. De term wordt gebruikt om verlichting gebieden te beschrijven waar indirect licht te zien is dat door de grond naar boven filtert, door ramen naar binnen valt en door muren wordt weerkaatst. Een Led-strip is perfect voor indirect licht, dat heeft te maken met de hoge kwaliteit leds. Door de enorme lichtopbrengst weerkaatst het licht prachtig op bijvoorbeeld een muur en is daarom meer dan geschikt.

Indirecte verlichting

Deze RGB strips kunnen perfect gebruikt worden als indirecte verlichting, dit komt door de SMD 5050 leds die een zeer hoge lichtopbrengst hebben. De losse ledstrip is altijd zelfklevend en beschikt over het ijzersterke 3M tape.

Indirecte verlichting

Deze TV strip sets kunnen perfect gebruikt worden als indirecte verlichting, daar zijn ze immers voor bedoeld. Lees ook goed de nederlandse handleiding zodat jij een echte verlichting specialist kunt worden. Mocht je al een verlichting specialist zijn dan horen we graag wat wij nog kunnen verbeteren aan onze artikelen.

Kleur verlichting

Een van de meest gebruikte methodes voor sfeerverlichting is verlichting met kleurverlichting. De technologie van kleurenverlichting, ook bekend als RGB full wave of RGBW, bestaat al een hele tijd. Deze technologie biedt het voordeel dat het beschikbare vermogen efficiënter kan worden gebruikt, omdat het niet hoeft te worden verdeeld over drie kanalen (rood, groen en blauw), maar slechts één kanaal gebruikt voor elk rood, groen en blauw.

Door deze verminderde belasting in combinatie met krachtige LED’s blijft er veel ruimte over, zodat de lampen veel helderder zijn dan hun oorspronkelijke witte versie. Naast deze verhoogde helderheid worden ze ook gekenmerkt door een uitstekende CRI-waarde.

De kleur van de RGB verlichting is enorm veelzijdig, je hebt maar liefst toegang tot meer dan 16 miljoen  kleuren. Het gaat van rood, groen, paars tot blauw en geel, en nog vele andere combinaties.