Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het vervangen van een 12V LED lamp

Heeft u een 12V LED lamp E27, LED 12V G4, 12V LED strip of een 12V LED spot in huis? Heel goed! LED lampen zijn energiezuiniger, kortsluitbestendiger, goedkoper en langer bruikbaarder dan halogeen- of spaarlampen. Kiezen voor ledverlichting is een uitstekende keuze. Wel moet u natuurlijk weten hoe u een 12V LED lamp vervangt.

In deze blog leg ik uit hoe u het beste een 12v LED lamp vervangt. Ik deel mijn eigen ervaringen en geef praktische tips.

Drie tips voor het vervangen van een 12V LED lamp

  • Zorg dat de stroom afgesloten is:
    Wellicht een overbodige tip, maar uit mijn omgeving hoor ik vaak dat veel mensen de stroom vergeten af te sluiten bij het vervangen van een lamp. Ik hoef u waarschijnlijk niet te vertellen hoe pijnlijk dat kan zijn.
  • Let op het aantal lumen en de lichtkleur:
    Dit is een belangrijke tip. Door hierop te letten schat u beter de lichtopbrengst van de lamp in.
  • Maak gebruik van een LED trafo:
    Wanneer u slechts een paar lampen aansluit, is een LED trafo wel zo handig. Dat komt omdat conventionele trafo’s vaak een hoge minimale belasting hebben.

Webshop Getled

Onlangs heb ik een 12V LED lamp gekocht bij Getled, een webshop in ledverlichting. Getled heeft een uitgebreid aanbod aan 12V LED lampen en andere LED verlichtingsaccessoires. Wat dacht u bijvoorbeeld van een dimmer of losse fitting. Ook verkopen ze schitterende lichtslangen.

Naast 12V LED lamp heb ik ook een losse fitting aangeschaft bij Getled. Wat is een fitting? Het ronde deel van de lampvoet waarin de lamp bevestigd wordt, meestal met een schroefdraad. De meest voorkomende fitting is de Edison, ofwel E. De 12V LED lamp E27 is dus een LED lamp met een Edison fitting.

Meer tips?

Wilt u meer tips ontvangen? Ik raad u dan aan om contact op te nemen met een professional als Getled.

Getled

Adres: Neutronstraat 15, 9743 AM Groningen

Telefoon: 050-3070010

Provincie: Groningen

https://www.getled.nl/