Grotemarkt beraad
Image default
Auto’s en Motoren

Het verschil tussen rittenregistratie en een GPS tracker

Er zijn verschillen bij een ritregistratiesysteem en GPS trackers die op de markt worden aangeboden. Zo kun je met een GPS tracker niet altijd een rittenregistratie bijhouden, maar zit de optie tot track en trace wel op vrijwel ieder ritregistratiesysteem. We leggen in dit artikel de verschillen uit.

 

GPS tracker

Een GPS tracker is een klein kastje dat in een voertuig wordt geplaatst en locaties meet via satellieten. De locaties worden verzameld en doorgestuurd naar een online account waar alleen u (en uw collega’s) toegang toe heeft/hebben. De voornaamste functie van een GPS tracker is het traceren van uw voertuig, bijvoorbeeld een auto, boot, motor, container, machine enz. GPS trackers hebben vaak wereldwijde of Europese dekking en u bekijkt de locatie eenvoudig vanaf uw computer, smartphone of tablet.

Rittenregistratie

Sommige GPS trackers zijn zo geavanceerd dat er een rittenregistratie mee bijgehouden kan worden. De GPS tracker meet coördinaten en zet via geavanceerde software de data om in ritten. Hieruit volgt een rittenregistratie die u kunt gebruiken voor het declareren van een kilometervergoeding of kunt gebruiken voor de rittenregistratie voor de Belastingdienst. Kiest u voor dit laatste, dan is het belangrijk erop te letten dat er een Keurmerk Ritregistratiesystemen aan verbonden zit.

 

Rittenregistratie Keurmerk

Van alle GPS trackers die de optie tot rittenregistratie hebben, is er maar een beperkt aantal dat beschikt over een Keurmerk Ritregistratiesystemen. Beschikt het ritregistratiesysteem over een Keurmerk, dan is het systeem goedgekeurd door de Belastingdienst. Met andere woorden: u bent verzekerd van een sluitende rittenregistratie die u kunt aanleveren bij de Belastingdienst mocht u ooit een controle krijgen. Kiest u voor een ritregistratiesysteem zonder Keurmerk, dan wordt uiteraard de rittenregistratie nog steeds bijgehouden. U krijgt echter geen verlichte controle en de kans is groter dat er iets mis is met een systeem dan wanneer u beschikt over een systeem met het Keurmerk.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/