Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

Het Tens apparaat, doeltreffend in te zetten als pijntherapie

Schwa Medico heeft een apparaat ontwikkeld dat in te zetten is als pijntherapie. Dit apparaat heet het Tens apparaat en is te huur via Tens.nl. Deze pijntherapie werkt op basis van elektrostimulatie.

Wat doet elektrostimulatie precies? Elektrostimulatie, afgekort EMS, activeert de spieren zonder dat je deze zelf hoeft te bewegen. De activatie van de spieren gebeurt door kleine stroomstootjes. Door deze stroomstootjes wordt de pijnprikkel die naar de hersenen gaat verstoort. Ook zorgen de stroomstootjes ervoor dat je lichaam gestimuleerd wordt om lichaamseigen pijnstillende stoffen af te geven, zoals endorfine. Als laatste zorgen de stroomstootjes ervoor dat je spieren zich gaan ontspannen, waardoor ze minder pijn doen en je je algeheel lekkerder voelt.

De stroomstootjes bereiken je spieren door middel van speciale elektroden pleisters. De pleisters plak je op je huid. Uiteraard is er een beschrijving bij het apparaat gevoegd waarop duidelijk staat uitgelegd waar je de pleisters exact moet plakken. Dit kunnen natuurlijk diverse plekken zijn, afhankelijk van de plek waar je pijn ervaart. Met duidelijke afbeeldingen en een goede beschrijving is het opplakken van de elektroden pleisters eenvoudig.

De elektroden pleisters zijn op hun beurt via snoertjes verbonden aan het Tens apparaat. Op het Tens apparaat kan je uit verschillende stimulerende programma’s kiezen. Het Tens apparaat is uitgerust met diverse voorgeprogrammeerde programma’s en ruimte voor eigen programma’s. De intensiteit van de stroomstootjes kan je zelf via het apparaat regelen. Heb je je programma al gestart maar wil je toch nog iets veranderen aan de intensiteit van de stroomstoten? Dit kan gewoon terwijl het programma loopt. De stroomstootjes doen overigens geen pijn. Je voelt een lichte prikkeling of tinteling. De pijntherapie met het Tens apparaat is volkomen veilig.

Gewoon vanuit huis je pijn bestrijden

Zie je het wel zitten om geen tabletten tegen de pijn meer te hoeven slikken? Of heb je al een heleboel dingen tegen de pijn geprobeerd maar is er niets dat echt goed helpt? Dan raden we de Tens pijntherapie absoluut aan!

Groot voordeel van deze pijntherapie is dat je het ook nog eens gewoon lekker thuis kunt doen.

https://tens.nl/