Grotemarkt beraad
Image default
Mode en Kleding

Herenschoenen voor verschillende broeken

Jeans passen goed bij vrijwel elke kleur of stijl van schoenen. Je moet echter wegblijven van schoenen met veel glans die zeker gemaakt zijn voor geklede kleding. Misschien vind je het nuttig om je te laten leiden door het ontwerp van je overhemd. Laarzen, schoenzolen, sneakers, loafers en sandalen zien er allemaal uitstekend uit bij jeans. Een sportief poloshirt zou bijvoorbeeld goed kunnen combineren met een loafer. T-shirts daarentegen zien er geweldig uit met sneakers of retrostijlen. Flanellen en geruite overhemden daarentegen passen goed bij werkschoenen of wandelschoenen. Lange, artistieke button-downs passen goed bij sandalen of moderne ontwerpen. Een paar Dr Martens schoenen staan ook goed ​​bij je jeans. Het hangt er allemaal gewoon vanaf hoe je het met elkaar combineert. Lees verder om erachter te komen welke schoenen je kunt combineren met casual broeken en geklede broeken.

Herenschoenen voor casual broeken

De meeste mannen hebben een casual broek van keperstof in hun dressoir of kast, of je ze nu Dockers, chino of kaki noemt. Deze broek past goed bij een reeks herenschoenen, waaronder loafers, oxfords, bootschoenen, laarzen en andere stijlen. Zolang ze netjes en aantrekkelijk zijn, kunnen zelfs bepaalde hoge schoenen en canvas schoenen worden gedragen met een casual jeans. Laat het ontwerp en de decoratie van de schoen je naar de gewenste esthetiek leiden. Een gesp neigt bijvoorbeeld iets meer naar chic, terwijl een geweven dessin of dichte stiksels iets meer casual zijn. Over het algemeen wordt een schoen als meer casual beschouwd naarmate hij meer opzichtig is.

Herenschoenen voor geklede broeken

Probeer dezelfde stijl schoen te dragen met een formele broek als met een pak. Minder stevige hakken en zolen, evenals glanzende materialen, duiden meestal op een geklede schoen. Als je een broek draagt, kies dan schoenen die qua kleur of tint bij je passen. Als je een riem draagt, pas dan je schoenen daarop aan. Om een ​​riem te hebben die bij je schoenen past, kun je zelfs tegelijk met je schoenen een leren riem in een verwante kleur kopen. Daarnaast moet je op de teen letten.  De neus van geklede schoenen kunnen vierkant zijn of spitse wingtips hebben. Er zijn ook andere ontwerpen. Een schoen met een halfronde neus ergens in het midden kun bij meer outfits dragen als je van plan bent om een of twee paar formele schoenen te bezitten. Schoenen met een vierkante of ronde neus hebben een grotere voorkant dan schoenen met een spitse neus.

Gerelateerde artikelen

Een trouwpak kopen: overleggen met de bruid of niet?

Zo kies je de perfecte werkbroek (5 handige tips)

Wat is biologische kleding?