Grotemarkt beraad
Image default
Mode en Kleding

Een rugzak voor elke activiteit

Welk avontuur je ook van plan bent, de rugzak moet passen. Plan je een wandeldag zonder overnachting? Of een reis rond de wereld waarbij je altijd snel bij je bagage wilt zijn? Afhankelijk van de activiteit verschillen ook de eisen die aan de rugzak worden gesteld.

Dagtrip

Veel dagelijkse activiteiten zijn nauwelijks denkbaar zonder rugzak. De weg naar school, de dagwandeling in het middelgebergte of de fietstocht naar de bakkerij. Voor de zogenaamde dagrugzak is de Engelse term daypack ook in ons land ingeburgerd geraakt. Wandelaars en dagjesmensen stellen dagrugzakken op prijs voor de accommodatie van hun waterfles, regenjas en wandelstokken.

Backpacking

Backpacken houdt in dat je met het vliegtuig of het openbaar vervoer naar verschillende plaatsen reist. Omdat langere afstanden vaak te voet worden afgelegd, is het belangrijk om een balans te vinden tussen voldoende opbergruimte en niet te zware bagage.

Trekking

Tijdens een wandeling met overnachting in een tent kun je heel wat materiaal verzamelen. Niet alleen kleding, maar ook tentmateriaal en kookgerei. Dit alles heeft ruimte nodig. De kunst is hier om het totale gewicht van de rugzak zo laag mogelijk te houden, ondanks het grote volume.

Reizen

Rugzaktochten zijn geweldig, maar laten we eerlijk zijn, een rugzak kan ook vervelend zijn als hij alleen van bovenaf toegankelijk is. Als je een aantal weken onderweg bent, heb je een rugzak nodig die comfortabel is om te dragen en toch de voordelen van een reistas/koffer biedt. Zorg er vooral voor dat je het hoofdcompartiment van de rugzak gemakkelijk kan bereiken via zijritsen.