Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Een leuk jongensbed voor in de slaapkamer van je zoon!

Je bent op zoek naar een leuk bed voor jouw jongen. Er zijn heel vele mogelijkheden wanneer je een bed voor je kind zoekt. Wanneer je kind in een jongensbed slaapt in een bepaald thema, zal dit erg tot zijn beleving spreken. Dat maakt slapen natuurlijk super leuk! Echter kun je uiteraard ook voor wat een meer neutraal jongensbed gaan. Wat doorgaans de tijd dat je zoon op het kinderbed wil slapen, zal verlengen. Bovendien is een neutraal bed minder druk, waardoor je kind ook echt gaat slapen en niet nog wil spelen in plaats van slapen. Binnen dit artikel krijg je een overzicht van de verschillende types jongensbedden die er in Nederland te koop zijn. Put er inspiratie uit en vindt vervolgens een leuk jongensbed dat voldoet aan de wensen van u én uw zoon.

Autobedden

Er al aan aan gedacht om je zoon in een autobed te laten slapen? Het is algemeen bekend dat jonge kinderen erg graag op hun ouders willen lijken. Is de vader helemaal gek van auto’s? Een grote kans dat je zoon daar dan ook van houdt. Je doet hem dan een enorm plezier met een autobed om in te slapen. Waar je kind nog lang niet mag autorijden, kan hij daar wel lekker over dromen! neem dit gave autobed van Emob. Modellen die lijken op de echte racemonsters van Ferrari, Lamborgini en Porsche. Maar ook een snelle politiewagen of gran turismo bed behoort tot de mogelijkheden. Slaapt je zoon samen met zijn broertje? Dan is een Londonse bus stapelbed erg leuk voor in de jongens slaapkamer.

Wanneer je zoon niet weg te slaan is van de Disney serie Cars, kun je er ook voor kiezen om je zoon te laten slapen in een Bliksem autobed.

Peuterbedden in Disney thema’s 

Wanneer je zoon nog een peuter is, zijn er naast Disney Cars ook nog andere Disney thema’s waaruit je zou kunnen kiezen. Zoals een bed van Thomas de Trein bijvoorbeeld. Een andere serie die nog niet zo lang bestaat maar wel ontzettend populair is is Paw Patrol. Ten opzichte van de stoerste autobedden is een Paw Patrol bed wat vriendelijker en meer rustgevend. Spiderman is dan misschien niet van Disney, echter slapen veel peuters in een Spiderman bed. Een echte klassieker onder de peuterbedden in thema. Een klassieker van Disney die altijd leuk zijn voor je zoon is een bed van de altijd vrolijke Mickey Mouse!

Halfhoogslaper met speeltent

Een andere optie, dat een totaal andere uitstraling geeft dan een autobed of Disney peuterbed, is een halfhoogslaper met stoere speeltent. Een voordeel van de speeltent is dat je deze kunt verwijderen wanneer je zoon een leeftijd krijgt dat hij deze kinderachtig begint te vinden. Daarnaast zijn de speeltenten los te koop, waardoor je van speeltent kunt wisselen wanneer je zoon er op is uitgekeken. In kleine kamers creëer je met een halfhoogslaper met speeltent een fijne slaapplek en speelparadijs! De speeltenten kun je kopen in thema’s van piraat, brandweer, ruimte tot en met circus, rockster en auto thema’s.

Neutrale bedden

Zijn bovengenoemde speelse jongensbedden je toch te veel? Ga dan voor een neutraal eenpersoons jongensbed. Door een neutraal bed te kiezen met een leuk kinderdekbedovertrek, zorg je ook voor een fijne slaapplek voor je zoon. Binnen de neutrale eenpersoonsbedden is de keuze overweldigend. Van metalen bedden, hoogslapers, simpele houten eenpersoonsbedden tot en met kajuitbedden met opbergruimte. Er is ontzettend veel mogelijk. Ga voor een bed dat past bij jouw smaak en neem de mening van je kind mee in overweging, maar laat hem niet doorslaggevend bepalen welk bed het wordt. Misschien wil hij nu liever een autobed, echter is het voor hem nu nog niet goed in te schatten hoe lang hij deze echt leuk zal vinden! Wanneer budget en levensduur minder van belang voor je zijn dan het slaapplezier van je zoon, ga dan voor een stoer en avontuurlijk jongensbed.