Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

Een gietvloer laten leggen in Tilburg

In Tilburg wordt er op dit moment veel gebouwd. Afgelopen jaren zijn hele wijken de grond uit gestampt en zoals we kunnen lezen in het nieuwsartikel van Indebuurt.nl worden er komende jaren ook nog heel wat nieuwe wijken bijgebouwd. Dit is uiteraard ook nodig met de hoge immigratiecijfers van Nederland en het huizentekort dat er al heel wat jaren is. De huizen die nu gebouwd worden zijn vaak modern in stijl en veel mensen kiezen er dan ook voor om bij hun nieuwbouwhuis een gietvloer te nemen. Een gietvloer heeft een hele moderne uitstraling en kan makkelijk gecombineerd worden met een vloerverwarming (ook handig als je je vloer nog moet leggen).

Ook mensen die in een bestaand (niet nieuwbouw) huis wonen kiezen er steeds vaker voor om een gietvloer te nemen. Een gietvloer heeft namelijk als voordeel dat hij onderhoudsvrij is en niet makkelijk beschadigd. Om deze redenen worden gietvloeren ook veel gebruikt in de zakelijke branche (denk hierbij aan fabriekshallen, slagers, horecazaken etc.). Bij deze vloeren hoef je dus minder snel te stofzuigen, de wens van iedereen!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een gietvloer? 

  1. Wat voor vloer wil je? Een gietvloer is namelijk een forse investering die je minimaal 10 jaar moet laten liggen om het leuk voor jezelf te houden. Een vloer met een glitter-motief kan nu nog leuk zijn, maar hou ik gedachte dat je smaak kan veranderen. Wij adviseren dus een wat meer neutrale vloer te kiezen die ook makkelijk te combineren is met andere inrichtings-stijlen.
  2. Waar neem je de vloer af? Er zijn redelijk wat bedrijven te vinden die aangeven dat ze een gietvloer kunnen leggen. Echter is dit enorm specialistisch werk dus is het belangrijk dat je dit door een professionele partij laat doen met aantoonbare ervaring. Bekijk ook kritisch de Google reviews van bedrijven. Goedkoop is hierbij ook echt duurkoop. Je zal niet de eerste zijn die een vloer laat leggen waar later scheuren in ontstaan.
  3. Laat ook je vloer niet apart leggen door een externe partij. Sommige mensen kopen een gietvloer bij partij 1 en laten de vloer leggen door partij 2. Dit kan bij scheuren zorgen voor lastige situaties want partij 2 zal zeggen dat het aan het materiaal ligt en partij 1 zal zeggen dat het niet goed gelegd is.

 

Gietvloer specialist Noord-Brabant

Woon je in het mooie Tilburg en ben je op zoek naar een professionele en betrouwbare partij die jouw gietvloer in Tilburg mag gaan leggen? Wij adviseren in dat geval eens een kijkje te nemen bij familiebedrijf Kleijn Coatings uit Breda. Ze hebben een mooie showroom waar je vrijblijvend (op afspraak) langs kan komen.