Grotemarkt beraad
Image default
Winkelen

De voordelen van het consumeren van Manuka-honing

Manuka honing komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en wordt geproduceerd uit de nectar van de Manuka-struik. Deze honing is bijzonder omdat het een hoge antibacteriële werking heeft. Het actieve ingrediënt in deze honing staat bekend als Methylglyoxal. Dit ingrediënt is verantwoordelijk voor antibacteriële eigenschappen. De meest voorkomende toepassingen van deze honing zijn voor wondgenezing, het voorkomen van tandbederf, het genezen van keelpijn en het oplossen van het spijsverteringsprobleem. Deze honing is nuttig om maagzweren te behandelen. Het regelmatig consumeren van deze honing helpt je om spijsverteringssymptomen zoals diarree en constipatie te verminderen. Bovendien kun je deze honing gebruiken om acne te behandelen.

 

Helende wonden

Manuka honing wordt vaak gebruikt om een ​​beschadigde huid zoals wonden en brandwonden te behandelen. Deze honing is effectief voor wondbehandeling omdat het antioxiderende en antibacteriële eigenschappen bevat. Deze stoffen kunnen infecties in je wond, veroorzaakt door micro bacteriën, voorkomen. Sommige onderzoeken bewijzen dat het gebruik van deze honing het wondgenezingsproces kan verbeteren en stimuleren. Het kan pijn verminderen en de regeneratie van cellen en weefsels stimuleren. Bovendien kan deze honing je helpen om diabetische zweren te genezen. Het kan de genezingstijd van wonden bij mensen met diabetes verkorten.

 

Mondgezondheid bevorderen

Als je je tandvlees gezond wilt houden en tandbederf wilt voorkomen, moet je regelmatig honing consumeren. Je kunt de honing ook in het water gieten en gebruiken voor mondwater. Deze honing bevat een antibacteriële stof die de slechte bacteriën in je mond kan minimaliseren. Deze bacteriën kunnen tandplak vormen in je tanden. Als je deze bacteriën uitroeit, wordt je mond gezonder. Sommige onderzoeken stellen dat het kauwen van honing gingivitis en tandplak kan verminderen. Sommige mensen twijfelen over het consumeren van honing, omdat ze bang zijn dat het consumeren van iets zoets gaatjes kan veroorzaken. Je kan niet zeggen dat honing anders is dan suiker. Deze honing bevat een antibacteriële werking die gaatjes kan voorkomen.

 

Keelpijn genezen

Als je keelpijn hebt, kun je deze verlichten door Manuka-honing te consumeren. Deze honing bevat antibacteriële en antivirale eigenschappen die nuttig zijn om ontstekingen in je keel te verminderen. Deze stoffen zijn ook verantwoordelijk voor het aanvallen van de bacteriën die de keelpijn veroorzaken. Bovendien geeft deze honing je een rustgevend effect. Het kan ook de orale bacteriën verminderen die mucositis kunnen veroorzaken. Bovendien kun je op deze honing vertrouwen om gewone hoest op te lossen. Gezien de voordelen van deze honing, moet je deze aanschaffen. Deze honing is veilig om te consumeren en heeft geen bijwerkingen.