Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

De fysieke voordelen wanneer je stopt met roken

Stoppen met roken heeft alleen maar voordelen. Er is geen enkele reden te bedenken waarom stoppen niet slim is. Alles wat je leest over stoppen met roken is in principe ook waar. Vaak proberen mensen het tegen te spreken zodat ze niet hoeven te stoppen van zichzelf. Toch is het echt waar.

Wat merk je fysiek van stoppen met roken?

Roken is een aanslag op je lichaam. Je zult het misschien wel gemerkt hebben nadat je een tijdje al begonnen was met roken. Een opvallend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat je conditie verslechterd. Het is voor je longen een aanslag om te roken waardoor je conditie verslechterd. Dit merk je meestal al wel vrij snel als je bijvoorbeeld voor de bus moet rennen. 

Je zult ook zien dat je huid verslechterd als je stopt met roken. Je gezicht bijvoorbeeld verliest zijn elasticiteit, waardoor je dus sneller rimpels krijgt en groeven in je gezicht. Zodra je stopt met roken zie je meteen vaak dat mensen een ander gezicht hebben en de huid er ook gezonder uitziet. Het enige permanente is je tanden. Die worden geel als je rookt en kunnen nog erger verslechteren dan alleen geel zijn.

Ook je tandvlees verslechterd door roken. Het is wel zo dat als je stop hiermee dat je tandvlees bijvoorbeeld kan genezen als je er goed voor zorgt. De tanden kun je vaak ergens een behandeling doen die ze iets verbeteren. Dit zou je kunnen overleggen met je tandarts. Maar uiteindelijk je zult het fysiek ook zeker gaan merken aan jezelf dat je gestopt bent met roken. Hierdoor merk je ook echt wat de aanslag is geweest op je lichaam. Stop je met roken? Dan zul je meerdere fysieke voordelen ervaren. Anderen zullen dit ook ervaren bij jou.

Invloed van TV?

Op tv zie je ook vaak veel terugkomen over het stoppen met roken. Mensen praten er vrij over op tv ook al is het geen programma die daar specifiek over gaat. Veel mensen hebben het licht gezien en delen daardoor graag hun verhaal. Influencers van deze tijd doen dit ook. Vele hebben eerder gerookt en zijn toen ook gestopt. 

Op de website hebben wij een opsomming staan van momenten op tv waarbij er gesproken werd over het stoppen met roken. Dit kan op tv zijn of in een podcast. Er wordt dan gesproken over wat er met je gebeurt als je stopt en hoe zij zelf zijn gestopt. Het horen van de ervaringen van anderen als het gaat om stoppen met roken kan je motiveren en een ander beeld geven dan als wij dat doen. Op zoek naar meer informatie? Bekijk hier waar ikstopermee.nl in de media komt.

 

https://www.ikstopermee.nl/