Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Bouwkundige keuring laten doen?

Heeft u een mooi huis op het oog en wilt u graag een bouwkundige keuring laten doen om niet tegen vervelende verrassingen aan te lopen? Of wilt u als verkoper juist direct laten zien dat uw huis in orde is? Voor een bouwkundige keuring kunt u bij bouwkundig adviesbureau Bouw Advies v.d. Steuijt terecht.

Door direct een bouwkundige keuring uit te laten voeren, laat u zien dat u voldoet aan de wettelijke meldingsplicht. De bouwkundige rapportage is een rechtsgeldig rapport dat exact toont wat de bouwkundige staat van een object is. Dit helpt vaak onzekerheden bij kopers weg te nemen. Altijd doen dus!

Wat valt onder een bouwkundige keuring?

Voor echte zekerheid laat u een bouwkundige keuring doen. Tijdens de uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring wordt de woning nauwkeurig én onafhankelijk beoordeeld. De nadruk ligt op het ontdekken en blootleggen van eventuele bouwkundige gebreken en/of achterstallig onderhoud. Naar onderstaande onderdelen wordt gekeken voor een bouwkundige keuring:

  • Fundering, kruipruimte en vloeren.
  • Staat van gevelpuien, kozijnen, ramen, deuren en van het schilderwerk.
  • Bouwkundige staat van metselwerk, voegwerk en staalconstructies (b.v.: lateien, erkers en ankers).
  • Technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking.
  • De beoordeling van de staat van de sanitaire groepen.
  • Vaststellen aanwezigheid van zwam / houtworm.
  • Staat en toestand van dakbedekking (plat en schuin), dakbeschot, goten en schoorstenen.
  • De beoordeling van de ventilatie en de brandveiligheid.

Al deze onderdelen staan in het bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring aanvragen

Heeft u behoefte aan een bouwkundig rapport? Laat de bouwkundige keuring dan met een gerust hart over aan Bouw Advies v.d. Steuijt. Uw keuring is in professionele handen. Naast de keuring kunnen ze u ook helpen met het opstellen van het Meerjaren Onderhouds Plan (MJOP).

https://www.bavds.nl