Grotemarkt beraad
Image default
Eten en drinken

Biervat van horecagoedkoop

Alles over bierfusten/biervaten

Een biervat of bierfust is een vat speciaal voor bier. Hier kan bier in worden opgeslagen dit kan zijn in een grote opslag voor later verkoop of het wordt juist in een biervat gedaan zodat deze kan worden aangesloten op de biertap. Een biervat is vaak van kunststof of metaal gemaakt. bij het gebruik van een wijnvat is het vaak gemaakt van hout. Een vat is een cilindrische constructie. Naast dat er dus wijn en bier in kan worden bewaard worden er ook wel brandstoffen of zelfs zuurkool in bewaard en getransporteerd.

 

Een biervat wordt dus vaak aangesloten op een biertap. Hierbij heb je ook allerlei verschillende soorten maten bij een biervat. In sommige kan 5 liter ook wel een thuistap genoemd deze zijn ook verkrijgbaar bij een supermarkt. Sluit je een biervat aan een tap vast dan heeft deze allerlei speciale aansluitingen om het bier koud te houden voor deze installaties kun je bedrijven in huren om dit aan te sluiten wanneer je een biertap nodig hebt voor een feest bijvoorbeeld.

 

Naat dat biervaten voor bier worden gebruikt. Worden ze ook steeds vaker recyclet voor andere doeleinden. Hierbij kun je denken aan stoeltjes, een openhaart voor buiten, een plantenbak of als urinoir.  

https://www.horecagoedkoop.nl/bierfust