Grotemarkt beraad
Image default
Cadeau

6 dingen om rekening mee te houden als je een kraamcadeau geeft

Shoppen voor een baby is ontzettend leuk om te doen. Zeker als er pas een kleintje in je omgeving is geboren kan je lekker los met het zoeken naar een leuk kraamcadeautje. Maar wat is nu echt een bijzonder cadeau en waar moet je allemaal rekening mee houden? Hieronder lees je zes tips om aan te denken als je in dat kleine spul duikt.

Vinden ze het leuk?

Als je de ouders redelijk goed kent, weet je waarschijnlijk wat hun smaak is. Past het bij hun stijl of hebben ze juist een hele uitgesproken smaak? Soms vinden ze bepaalde kleuren helemaal je van het of juist niet. Of willen ze bepaalde merken wel en andere helemaal niet. Het is zonde om iets te kopen wat vervolgens achterin de kast belandt, daarom is wat voorwerk wel slim als je iets wil gaan kopen. Je kan het ze natuurlijk vragen of goed opletten en af en toe sneaky vragen wat voor dingen ze mooi vinden.

Levertijd

Heb je net gehoord dat de baby is geboren, dan is er misschien niet zoveel tijd meer om iets te laten maken. Wil je bijvoorbeeld een baby armbandje bestellen (zoals deze leuke van LOVY) dan moet je er wel rekening mee houden dat het tijd kost om die te laten maken. Als je je goed hebt voorbereid weet je wat je wil en kan je wat sneller schakelen.

Wanneer je pas gaat zoeken op het moment dat je het cadeautje binnen een dag of twee in huis wil hebben, dan ben je eigenlijk al te laat. Je kan dan beter naar de winkel of juwelier gaan zodat je je pakje meteen in handen hebt.

Wat willen ze eigenlijk?

Maar kom jij straks aan met een prachtig ingepakte luiertaart en hebben ze net besloten om voor wasbare luiers te kiezen? Of heb je een schattig pakje in maat 50 uitgezocht, maar hebben de ouders een reuze baby gekregen met maat 62? Handig is om dat allemaal vooraf te weten zodat je daar op kan inspelen. Misschien willen ze wel een bon van een bepaalde winkel waar ze geregeld shoppen of vinden ze het fijn om een bijdrage te krijgen voor een groter cadeau. 

Tegenwoordig is het ook niet meer zo raar om te vragen wat je wil. Zo bestaan er online verlanglijstjes waar je op kan aangeven welke baby items je leuk vindt en waar je ze kan bestellen. En de gever kan dat item dan afvinken op de lijst. Misschien vindt niet iedereen dat zo charmant, maar handig en nuttig is het wel. Zowel voor de kersverse ouders als voor jezelf.

Geef een kraammand

Veel (kleinere) cadeautjes geven is misschien nog wel leuker dan één grote. De trend van de kraammand is de laatste jaren dan ook enorm populair geworden. Je kiest tien cadeautjes uit en stopt die genummerd in een mooie cadeaumand. De moeder pakt dan elke dag een cadeautje uit, dat elk een ander thema heeft. Daar kun je mee aankomen!

Budget, zo maak je het niet te gek

Klein maar fijn zijn die kraamcadeautjes, maar ze kunnen budget technisch flink aan de prijs zijn. Op het moment dat je het snel nodig is ben je bereid om meer uit te geven dan je van tevoren van plan was. Bedenk daarom vooraf wat je er voor uit wil trekken en doe het eventueel samen met vrienden die ook op kraamvisite gaan. Zo kan je samen iets groters kopen en heb je op die manier wat meer keuze.

Persoonlijke manier om te geven

Elk kraamcadeau valt of staat met hoe het gegeven wordt. Laat zien hoe blij je bent dat de kleine is geboren en geef er een persoonlijke kaart of brief bij. Of vertel ze hoe speciaal ze voor je zijn. Dat maakt indruk en je meegenomen cadeau wordt dan extra gewaardeerd. Veel succes met het zoeken naar het leukste cadeautje wanneer je op kraamvisite gaat. Er is keuze genoeg!