Grotemarkt beraad
Image default
Cadeau

Welke E-liquid moet ik kiezen?

 

Een e-liquid is een verdampbare vloeistof voor in je e-sigaret. Een e-liquid heb je ook nodig om gebruik te kunnen maken van een e-sigaret. De e-liquids zijn te koop in vele verschillende smaken en bevatten PG, VG en wanneer gewenst ook nicotine. De smaak varieert van een eenvoudige smaak tot complexe smaken. De verhouding van PG en VG-basis samen met de nicotine sterkte zorgt voor het eind effect van een e-liquid. Benieuwd hoe jij de keuze voor een e-liquid kan maken? Je leest het in deze blog.

 

Verhouding PG en VG

De basisverhouding van e-liquid wordt aangegeven in percentages van PG (propylene glycol) en VG (vegetable glycerin). Propylene glycol is een geurloze en kleurloze viskeuze vloeistof met een licht zoete smaak. Vegetable glycerin wordt gemaakt van plantaardige oliën zoals soja bonen. Deze vloeistof is net als PG geurloos, kleurloos en heeft een licht zoete smaak. De verhouding PG en VG zorgt grotendeels voor het eindeffect van je e-sigaret. Een hogere hoeveelheid PG zorgt voor de throat hit (zoals bij een analoge sigaret). VG zorgt voor de hoeveelheid damp. Veel VG staat dus voor grote wolkes. In tegenstelling tot PG is de stof VG een stuk zachter voor je keel.

 

Wel of geen nicotine

Je kunt bij het bestellen van een e-liquid zelf kiezen of je deze zonder nicotine wilt, of juist met een bepaald nicotinegehalte. Nicotine is de verslavende stof in een sigaret of elektrische sigaret welke afkomstig is uit de tabaksplant. E-liquid is zowel met nicotine als nicotine vrij te verkrijgen. Het gebruik van e-liquid met nicotine wordt afgeraden voor niet rokers. De nicotine sterkte in een e-liquid wordt aangegeven in milligrammen (MG). 

 

Als leidraad voor het aantal mg nicotine kun je het volgende aanhouden:

  • 0 mg nicotine; er zit in deze liquid geen nicotine
  • 3 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten (meer geschikt voor Sub Ohm)
  • 6 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten
  • 12 mg nicotine; vergelijkbaar met reguliere sigaretten
  • 18 mg nicotine; vergelijkbaar met zware sigaretten

Samengevat

Welke e-liquid het meest geschikt is in jouw situaties is dus afhankelijk van verschillende zaken. Na het lezen van deze blog kan je een wel overwogen keuze maken. Wij hebben de belangrijkste punten als afsluiten nog voor je op een rijtje gezet:

 

  • E-liquids komen in vele verschillende smaken
  • Nicotine is optioneel en wordt afgeraden voor niet rokers
  • PG is een dunne vloeistof die zorgt voor smaak en een throat hit
  • VG is een stroperige vloeistof die zorgt voor dikkere damp
  • De geschikte e-liquid is afhankelijk van de PG, VG en nicotine verhouding van een e-liquid