Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

4 Tips om jouw boxspring zo lang mogelijk mee te laten gaan

Een boxspring is een investering waarvan je wilt dat het zo lang mogelijk meegaat. Er zijn verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw boxspring in topconditie blijft. In dit blog delen we vier tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw boxspring zo lang mogelijk mee gaat. Van het gebruik van een topmatras tot het schoonmaken van de boxspring, we bespreken het allemaal.

 

Een topmatras gebruiken

Een topmatras is een extra laag boven op de huidige matras van jouw boxspring. Een topmatras biedt extra ondersteuning en comfort, waardoor de levensduur van de matras wordt verlengd. De topmatras beschermt de matras ook tegen slijtage en vlekken. Het is belangrijk om de topmatras te vervangen wanneer deze versleten is. Dit zorgt ervoor dat jouw boxspring in topconditie blijft. Mocht jouw bed verstelbaar zijn, dan kun je ook kiezen voor een splittopper van Matrasconcurrent.

 

Regelmatig schoonmaken

Stof, vuil en huidschilfers zijn de grootste vijanden van een boxspring. Het is daarom belangrijk om de boxspring regelmatig schoon te maken. Je kunt de boxspring stofzuigen met een opzetstuk om het stof en vuil te verwijderen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een vochtige doek om vlekken te verwijderen. Maak de boxspring nooit te nat, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming.

 

Bescherm de boxspring

Een boxspring beschermen is een andere manier om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat. Gebruik een matrasbeschermer om de matras te beschermen tegen vlekken en slijtage. Leg geen spullen op de boxspring, zoals schoenen of tassen. Dit kan de boxspring beschadigen of vervuilen.

 

Onderhoud de boxspring regelmatig

Een boxspring heeft regelmatig onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Controleer of de poten stevig vastzitten en vervang ze indien nodig. Draai de matras regelmatig om slijtage te voorkomen. Verwijder eventuele haren van huisdieren en stofdeeltjes die tussen de matras en boxspring zijn achtergebleven.

 

Er zijn verschillende manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw boxspring zo lang mogelijk mee gaat. Met deze vier tips kun je ervoor zorgen dat jouw boxspring in topconditie blijft en jarenlang mee gaat. Investeer in jouw slaapcomfort en zorg voor een goede en langdurige boxspring.


https://matrasconcurrent.nl