Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Zonnepanelen, tip en advies voor aankoop

Er zijn in Nederland inmiddels meer dan 1.000 leverancier van zonnepanelen, genoeg te kiezen dus. De afgelopen jaren zijn de aanbieders flink toegenomen. Belangrijk weetje is dat 4 op de 10 zonnepanelen gemaakt zijn in China. Maar waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen? Wij leggen je het graag uit.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Het aantal panelen dat je kunt kopen hangt natuurlijk af van een paar factoren, zoals je dakoppervlakte en je budget. Voor het milieu geldt: hoe meer zonnepanelen hoe beter. Een Nederlands huishouden verbruikt gemiddeld 3.000 kWh aan stroom per jaar. Dat komt overeen met 13 zonnepanelen. Wil je nou weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Vraag dit dan bij verschillende bedrijven aan, zij helpen je graag. Wanneer je het aantal zonnepanelen weet kijk je naar welke soort zonnepanelen je aanschaft. Zonnepanelen zijn er in verschillende kleuren en maten. De meeste zonnepanelen op de Nederlandse markt zijn blauw of zwart. Echter zit er wel een verschil in de zonnepanelen, namelijk het materiaal. De zwarte panelen zijn van monokristallijn silicium. De blauwe panelen zijn van polykristallijn silicium. De opbrengsten van beiden panelen zijn in de praktijk ongeveer gelijk. De meeste mensen kiezen er voor om zwarte panelen aan te schaffen omdat dit mooier op het dak staat. Echter zijn blauwe panelen meestal iets goedkoper. Wanneer je dit hebt uitgezocht ga je opzoek naar potentiële aanbieders.

Waar koop je zonnepanelen?

De laatste stap wat je moet verrichten voor het aanschaffen van zonnepanelen is het daadwerkelijk kopen van de panelen. Hiervoor heb je natuurlijk een aanbieder of leverancier voor nodig. Een handige manier is het vergelijken van verschillende aanbieders. Vraag offertes op bij meerdere partijen. Naast de prijs van de zonnepanelen zijn er ook kosten voor een omvormer, kabels, bevestigingsmateriaal en eventuele installatie. Check ook altijd even welke garantie je van de leverancier, importeur of de fabrikant krijgt. Wanneer je al deze stappen goed heb opgevolgd ben jij er klaar voor om zonnepanelen aan te schaffen! Neem gerus een kijkje bij Ribbers Solarworks als betrouwbare partner voor het laten plaatsen van zonnepanelen.