Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Wonen in Hilversum

Als je wil wonen in Hilversum, de Gooi & Vechtstreek, dan kom je terecht in een regio vol mogelijkheden. Of je er nu woont, werkt of gewoon op bezoek bent. Het is een levendige gemeenschap van 250.000 inwoners en bruist van creatieve bedrijven, groen en bezienswaardigheden. Één van de groenste delen van de regio Amsterdam Het gebied dat bekend staat als de Gooi & Vechtstreek, en kenmerkt zich door de weelderige omgeving, pittoreske en historische dorpjes, ongerepte natuurgebieden en prachtige meren. Gelegen ten zuidoosten van het centrum van Amsterdam, bestaat het gebied uit steden en dorpen zoals Hilversum, Bussum, Naarden, Huizen, Laren, Blaricum en Muiden – allemaal met een populaire mix van luxe, traditionele dorpssferen en modern leven. Het gebied heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer naar Amsterdam, Amsterdam Airport Schiphol en Utrecht, en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Door een overvloed aan ruimte is er in de regio een divers aanbod aan woonmogelijkheden, variërend van moderne appartementen tot luxe vrijstaande villa’s. De Nederlandse media- en entertainmentindustrie is ook gevestigd in Hilversum en biedt carrièremogelijkheden voor 8.000 mediaprofessionals. Voor meer informatie ga je naar Gooiswonen.nl.

Dicht bij de natuur

De levendige natuurlijke omgeving biedt een rustige ontsnapping uit de drukkere steden in de buurt. Bewoners kunnen hun vrije tijd buiten doorbrengen, deelnemen aan recreatieve activiteiten zoals varen, fietsen, golfen of deelnemen aan bijvoorbeeld gemeenschapssportteams.

Ideaal voor gezinnen

De Gooi & Vechtstreek heeft een goed aanbod aan scholen, waaronder diverse internationale scholen voor anderstaligen. De kleine dorpachtige gemeenschappen zijn veilig en de groene ruimtes, bossen, parken en speeltuinen zijn ideaal voor gezinsactiviteiten in de buitenlucht. Er is een grote selectie aan sport- en culturele clubs, maar ook restaurants, theaters en bioscopen.

Charmante historische dorpjes

Er zijn maar weinig delen van de Amsterdamse Buurt met zo’n diversiteit aan woonmogelijkheden, van moderne appartementen tot riante villa’s, historische dorpen en verbouwde boerderijen. Vooral gebouwen in de stad Hilversum onderscheiden zich.

Uitstekende carrièremogelijkheden

Hoewel veel inwoners profiteren van de korte reistijd naar het centrum van Amsterdam met de auto of het openbaar vervoer, heeft vooral Hilversum een bloeiend zakelijk netwerk. Het is het centrum van de Nederlandse media-industrie, de thuisbasis van NEP, United, Ericsson, Sonos en grote internationale hoofdkantoren zoals Nike en Hunkemöller. Er werken meer dan 23.000 professionals in de regio. Deze zijn werkzaam in de creatieve industrie. Hier zijn bedrijven altijd op zoek naar nieuw talent. Kortom, kom wonen in Hilversum.