Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

weerbaarheidstraining Utrecht

Weerbaar zijn is tegenwoordig erg belangrijk geworden

Steeds meer mensen ervaren een onveilig gevoel op straat. Een weerbaarheidstraining Utrecht leert hoe u het beste om kunt gaan met gevaarlijke situaties. De agressie is de laatste jaren op veel plekken in Nederland toegenomen. Steeds vaker lopen mensen gefrustreerd of agressief rond en moet hier voor opgelet worden. Agressors zoeken vaak een prooi waarbij ze denken dat deze zich gemakkelijk gewonnen geeft. Het is dus belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen, dit voorkomt vaak al dat iemand het slachtoffer wordt.

Ben ook voorbereid op een eventuele noodsituatie

Waar er twee vechten daar zijn er twee schuld, dit werd ons vroeger zo geleerd. In de praktijk komt het vaak voor dat iemand zinloos wordt aangevallen door een agressief persoon. Wie in zo’n situatie terecht komt heeft niet veel opties. Praten kan helpen maar niet iedere agressor staat open voor een goed gesprek, vluchten is een optie maar kan niet altijd, verdedigen is vaak een noodzakelijk kwaad. Het is belangrijk om weerbaar te zijn bij zo’n situatie.

Leer verstandig om te gaan met agressie

Tegenwoordig lopen er steeds meer verwarde en agressieve mensen op straat. Daarbij kunnen we soms ook in een vervelende situatie terecht komen bij vrienden of familie. Geweld is niks nieuw onder de zon, het is belangrijk om hier op voorbereid te zijn. Door het volgen van een weerbaarheidstraining Utrecht voelt u zich een stuk zelfverzekerder in uw schoenen. Stress regulatie helpt om goed op te gaan met gevoelens zoals stress. Bij stress regulatie leert u emoties te begrijpen, zo kunt u er beter mee omgaan.

U bent van harte welkom

Bij agressieregulatie wordt er gewerkt aan het omgaan met agressie. Agressief reageren op iemand die agressief is, maakt het nog erger. Gebruik maken van agressieregulatie leert om verstandig om te gaan met de eigen woede en die van een ander. RTGB staat voor Regeling Toetsing Geweldbeheersing. RTGB wordt onder andere gebruikt door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s).

http://deweerbaarheidsacademie.nl/