Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Wat moet u doen als uw WC verstopt is?

Veel mensen delen dezelfde vraag: wat te doen als de afvoer van het toilet verstopt raakt? Allereerst moet u weten dat het probleem vaker voorkomt dan iedereen denkt. De belangrijkste factoren die uiteindelijk resulteren in de verstopte afvoer zijn de ophoping van vuil, vet en vooral haar. Het is heel gebruikelijk dat tijdens het bad het haar, dat voortdurend wordt gewreven, valt en zich ophoopt in de afvoer. Als u niet goed oplet en er geen aandacht aan besteedt, zal het water niet kunnen passeren, wat duidt op het bestaan van een verstopping in de omgeving. Maar hoe moet men handelen als de afvoer van de badkamer verstopt raakt? Moet u een loodgietersbedrijf Haarlem bellen? Is er een zelfgemaakte methode? Blijf het artikel lezen en kom meer te weten over het ontstoppen van de afvoer in de badkamer en in welke gevallen u een Haarlem loodgieter om hulp moet vragen.

Welke oorzaken kunnen leiden tot verstopping van de afvoer?

Zoals we al hebben gezien, is de belangrijkste factor met betrekking tot het verstoppen van de afvoer in de badkamer het overtollige haar. Er zijn echter ook andere factoren die uiteindelijk veel ongemak voor de eigenaar kunnen opleveren. Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, de afvoer van de badkamer kan verstopt raken door het overtollige vet dat uit de zeepstaven komt. Het komt voor dat het hygiëneproduct met vet wordt gemaakt en, zoals u weet, veel schuim produceert. Dit schuim kan, wanneer het in contact komt met de mineralen die het water in de douche vormen, toenemen en voorkomen dat het water afvloeit. Maar wat nu? Maak kennis met enkele van de belangrijkste methoden om de afvoer van de badkamer in uw huis te ontstoppen.

Handmatig ontstoppen

Dit is de meest traditionele methode. Wanneer u de verstopping opmerkt, gebruikt u een schroevendraaier om de aftapdop te verwijderen. Als je eenmaal toegang hebt tot de pijp, zul je zeker zien wat de plaats verstoppen. Verwijder nu gewoon het materiaal dat voorkomt dat het water afvloeit.

Een andere methode is door het gebruik van een draad. Als u wilt, kunt u ook de plunjer gebruiken. Blijf de bewegingen herhalen totdat u merkt dat het water weer normaal is gaan stromen.

Bicarbonaat

Het bicarbonaat kan ook gebruikt worden om de afvoer van de badkamer te ontstoppen. De inhoud moet op de geblokkeerde plaats worden gegoten, gevolgd door een beetje azijn. Plaats na het aanbrengen een doek over de afvoer gedurende ongeveer 30 minuten om een reactie op te wekken. Giet er na een half uurtje wachten warm water overheen, waardoor het materiaal dat de doorgang van het water blokkeert, zal oplossen.

Kokend water

Wanneer verstopping eenvoudig is, kan alleen het gebruik van kokend water voldoende zijn om het water af te voeren. In andere gevallen kunt u ook een beetje bakpoeder toevoegen om het ontstoppen te vergemakkelijken. Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met water, omdat het brandwonden kan veroorzaken als het in contact komt met de huid. Dergelijke opties zullen echter niet altijd werken. In deze gevallen is het essentieel om contact op te nemen met een Haarlem loodgieter en om professionele hulp te vragen.

Huur een loodgietersbedrijf Haarlem in!

Dergelijke methoden zullen niet altijd werken. Daar wordt een professionele service onmisbaar voor het ontstoppen van een afvoer. Als u niet zeker genoeg bent of twijfelt over wat u moet gebruiken voor een afvoeraansluiting, huur dan een loodgietersbedrijf in.

De professionele service van loodgierter Haarlem is uiterst belangrijk omdat deze, naast het ontstoppen van de verstopte ruimte, verantwoordelijk is voor het begeleiden van de eigenaar over wat wel of niet kan blokkeren van afvoeren, leidingen en buizen.

https://loodgieter-haarlem.nu/