Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Wat is het doel van een ufi code?

De ufi code is sinds 2020 verplicht om op verpakkingen en labels van gevaarlijke stoffen te zetten. Een ufi code, oftewel een Unieke Formule Identificatie is een internationaal bepaalde code, waardoor gevaarlijke stoffen makkelijk en snel geïdentificeerd kunnen worden. De code die op verpakkingen en labels staan zorgt ervoor dat de gevaarlijke stoffen meteen gevonden kunnen worden als er iets fout gaat. Deze Unieke Formule Identificatie bestaat uit zestien tekens en bestaat alleen uit cijfers.

Het maken van een ufi code

Door gebruik te maken van een ufi-generator kan je makkelijk en snel een ufi code maken. Om overlap van het btw nummer en de Unieke Formule Identificatie te voorkomen moet het btw nummer goed vermeld worden. Deze Unieke Formule Identificatie dient alleen uit zestien cijfers te bestaan.

Wat is het doel van deze code?

De Unieke Formule Identificatie code is in de wereld geroepen om de identificatie van gevaarlijke stoffen sneller en beter te kunnen identificeren. Deze identificatie maakt het voor vergiftingscentra makkelijker om te weten waar mensen mee vergiftigd zijn, zodat ze sneller geholpen kunnen worden. Als er dus een noodgeval is hoeven deze vergiftingscentra, maar snel op de verpakkingen of op de labels kijken en dan kunnen ze identificeren welke stof er in het lichaam van het slachtoffer is gekomen. Deze codes maakt het ook voor personeel makkelijker om gevaarlijke stoffen te herkennen en dan weten ze eerder wat ze moeten doen in het geval van een noodgeval.

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/