Grotemarkt beraad
Image default
Woningen

Wat is een WOZ-bezwaar?

Wat kun je met een WOZ-bezwaar doen? En wat houd het eigenlijk in? In deze blog gaan wij jou vertellen wat dit is en waarvoor WOZ-bezwaar gebruikt kan worden. Daarnaast vertellen we je ook wat de gevolgen zijn van een WOZ-bezwaar.

Een WOZ-bezwaar opmaken

Een WOZ-bezwaar opmaken kan je zelf doen, maar voor het beste resultaat wordt er aangeraden om dit te laten doen door een professioneel makelaarskantoor. Eugene Schreinemacher is een goed voorbeeld voor een bedrijf waar je deze dienst uit kan laten voeren. Zij doen dit in samenwerking met Previcus vastgoed en kunnen jou deze dienst gratis aanbieden. Het maken van een WOZ-bezwaar kun je het beste uit handen geven aan een expert, zodat je verzekerd bent van een deskundige en professionele afhandeling van de procedure.

Betekenis WOZ-bezwaar

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde van je woning, die je ontvangt vanuit de gemeente? Dan kun je een WOZ-bezwaar opstellen. Uit onderzoek is gebleken dat deze waarde vaak te hoog wordt vastgesteld en daarmee jouw als eigenaar benadeeld.

 

Gevolg te hoge WOZ-waarde

Doordat de woning te hoog in WOZ-waarde wordt geschat heeft dit ook invloed voor onder andere de: Rioolheffing, inkomstenbelasting en OZB-belasting. Daarnaast heeft deze WOZ-waarde invloed op de Waterschapsbelasting, Vennootschapsbelasting en Schenk-of Erfbelasting. Door de te hoge WOZ-waarde betaal je meer voor deze belastingen terwijl dit helemaal niet nodig is. Een WOZ-bezwaar kan je dus veel geld besparen en dat is handig voor iedereen

Tot zover deze blog over het opmaken van een WOZ-bezwaar. Wij hopen dat het nu wat duidelijker is wat een WOZ-bezwaar is en, wat het voor een positieve gevolgen voor jouw als eigenaar kan hebben.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/