Grotemarkt beraad
Image default
Mode en Kleding

Wat is biologische kleding?

Biologische kleding is uitgegroeid tot een grote, bloeiende business die niet langer beperkt is tot niche-ontwerpers. Duurzame en recycleerbare materialen vinden nu hun weg naar de directiekamers en de catwalks. Net zoals het eten van biologische producten van een nichemarkt naar een grote trend is geëvolueerd, wordt duurzame mode steeds gemakkelijker verkrijgbaar en betaalbaar.

Maar wat is biologische kleding nu precies?

WAT IS BIOLOGISCHE KLEDING?
Eco is een afkorting van ecologie, oftewel de studie naar de interacties tussen organismen en hun omgeving. Biologische mode is elk merk of elke lijn die probeert de impact op het milieu te minimaliseren, en vaak ook de gezondheid van de consument en de arbeidsomstandigheden van de mensen die de kleding maken. Denk aan biologisch katoenen kleding, duurzame, recyclebare stoffen, kleurstoffen op plantaardige basis en een eerlijk loon voor de fabrikanten en leveranciers.

In de beste omstandigheden klinkt eerlijke mode geweldig.

Toch is het niet zo eenvoudig. Ethische mode kan worden gebrandmerkt door gewoon duurzaam te zijn, wat betekent dat het gewas dat wordt gebruikt om de kleding te maken, opnieuw kan worden verbouwd of herplant zodra het is geoogst. Er bestaat ook niet zoiets als een 100% milieuvriendelijk kledingstuk, want alle kleding kost water en energie.

Wil jij er ook verantwoord maar tegelijkertijd stijlvol bij lopen? Bekijk dan kledingmerken die produceren met de natuur en de productieomstandigheden in het achterhoofd, zoals ADUH. Koop hier de leukste organische kleding en duurzame streetwear voor prijzen die helemaal niet zo hoog liggen als je zou denken.