Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Warmtepomp Tilburg

Voordelen van lucht/water-warmtepompen vergeleken met andere verwarmingssystemen

In goed geïsoleerde gebouwen kunt u met een warmtepomp aanzienlijk besparen op de verwarmingskosten. Een warmtepomp is ook het enige verwarmingssysteem dat in de loop van de tijd steeds milieuvriendelijker wordt.

Warmtepompen zijn klimaatvriendelijk

Ongeveer 17% van de CO2-uitstoot van Nederlandse particuliere huishoudens wordt alleen al veroorzaakt door verwarming en warmwaterbereiding. Warmtepomp Tilburg kan kan deze uitstoot bij u tot 90% verminderen.

Geen fossiele brandstoffen

In tegenstelling tot olie of gasverwarming maakt warmtepomp Rotterdam geen gebruik van fossiele brandstoffen om verwarmingsenergie op te wekken. Het wint energie door warmte te onttrekken aan de omgeving met elektriciteit. Natuurlijk worden ook fossiele brandstoffen gebruikt om elektriciteit op te wekken, maar elektriciteit uit het net is al voor 36% hernieuwbaar. Bovendien heeft een warmtepomp Tilburg maar een eenheid elektriciteit nodig om drie eenheden warmte te produceren. Als u uw warmtepomp Tilburg combineert met een fotovoltaïsch systeem, wordt uw ecologische voetafdruk verder verbeterd. Zo kunt u een deel van de elektriciteitsbehoefte van uw warmtepomp volledig uit hernieuwbare bronnen dekken.

Warmtepompen Tilburg verlagen de verwarmingskosten

Warmtepomp Utrecht zorgt ervoor dat de gratis milieu-warmte tot in uw huis komt. Doordat meer dan 75% van de energie van een warmtepomp afkomstig is uit de omgeving, ontstaan bij het gebruik van een warmtepomp alleen elektriciteitskosten. In vergelijking met een gas- of stookolie verwarmingssysteem is de prijs van een warmtepomp hoger. Door de lagere bedrijfskosten verdient een warmtepomp Utrecht zich echter binnen enkele jaren terug.

De lucht/water-warmtepompen Rotterdam in vergelijking met andere warmtepompen

Warmtepomp Rotterdam richt zich ook op de installatie van lucht/water-warmtepompen. Deze gebruiken de omgevingslucht als warmtebron. Naast lucht/water-warmtepompen zijn grond/water- en grondwater-warmtepompen de meest voorkomende. Een lucht/water-warmtepomp Den Bosch heeft het voordeel dat de warmtebron niet hoeft te worden aangeboord. Dit bespaart u het uitvoeren van grondwerken op uw terrein. De jaarlijkse prestatiefactor van lucht/water-warmtepompen is iets lager, maar deze factor wordt gecompenseerd door de afwezigheid van ontwikkelingskosten.

https://gncduurzaam.nl/