Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Waarom laserontharen in de zomer met Soprano lasers wel mogelijk is

Misschien heb je het wel eens te horen gekregen: ‘Het voorjaar is begonnen, dat betekent dat we tijdelijk met laserbehandelingen moeten stoppen. Want UV-straling gaat niet goed samen met laserlicht.’

Soprano ice laser ervaringen

Waarschijnlijk heb je er niet bij stilgestaan, maar de voornaamste reden is dat bij traditionele lasermethoden of IPL er in één keer een bepaalde hoeveelheid energie wordt gegeven op de huid. Het doel is weliswaar het pigment in de háren, maar het laserlicht of IPL-licht maakt geen onderscheid tussen pigment in haren of pigment in de huid. Als je dat in je achterhoofd houdt, zal duidelijk zijn dat hoe meer pigment er in je (zongebruinde) huid aanwezig is, hoe groter het risico op pigmentvlekken na een traditionele laserbehandeling. Wij ontharen met licht sinds 2002 en vonden dit nadelig voor onze cliënten. Onze ervaringen met Soprano lasers geeft ons als behandelaars én onze cliënten een beter alternatief.

Laser Soprano

In ons instituut ontharen we inmiddels 4 jaar met Soprano lasers: de Sopano ICE (in Soest-Zuid, vlakbij Amersfoort) en sinds eind 2018 met de Soprano Platinum in Amsterdam. Het bijzondere aan de Soprano laser is de ‘in motion’ techniek. Hierbij wordt de huid, de haar en omliggende structuren (zoals kiemcellen, waaruit nieuwe haren kunnen groeien en bloedvaatjes die de haarwortel van voeding voorzien) op een veel langzamere manier verwarmd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een temperatuur van 50 graden voldoende is om deze structuren te vernietigen, mits deze warmte maar lang genoeg aanhoudt. Omdat de huid en haren langzaam met deze techniek langzaam ‘op temperatuur’ worden gebracht, is het risico op pigmentvlekken met een Soprano laser vele malen kleiner dan met een traditionele laser of IPL. Daardoor hoeven we meestal geen zomerstop in te lassen tijdens een behandelkuur. Ontharen van een lichaamsdeel duurt al gauw 16 tot 18 maanden: als daar lange perioden tussen zitten waarin niet kan worden behandeld, draagt dit niet bij aan een goed resultaat.

Voordeel na de lockdown

En nu, na de lockdown waarin de zon uitbundig heeft geschenen, heeft ontharen met de Soprano Ice en Soprano Platinum nóg een extra voordeel. Bij een traditionele laser kunnen de behandelingen op zijn vroegst weer in september worden hervat. Dit kan nadelige gevolgen hebben. Want met een zomerstop worden haren in de actieve groeifase ‘overgeslagen’. Daardoor duurt de behandelkuur uiteindelijk nog langer.

https://helemaalhuid.nl/