Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

Vergoeding voor osteopathie

Ben je graag actief bezig en ervaar je met regelmaat hardnekkige en terugkerende pijn bij bewegen? Zulke klachten zijn erg vervelend; sommige mensen hebben er al jaren last van en een duidelijke oorzaak is er niet. Helaas biedt de reguliere geneeskunde niet altijd een oplossing.

Een optie die in deze gevallen zeker het overwegen waard is, is osteopathie. Velen gingen je voor en vonden echte verlichting bij een osteopaat. Bij deze alternatieve geneeswijze kijkt men niet alleen naar de plaats van de pijn, maar naar het gehele lichaam. Op die manier gaat men op zoek naar de oorzaak van de pijn die jij ervaart.

Vaak is meer dan één sessie nodig om tot blijvend herstel te komen en een vergoeding valt niet onder de basisverzekering. Een aanvullende verzekering voorzien van een osteopaat vergoeding biedt wellicht een oplossing. Via de aanvullende verzekeringen ‘Plus’ en ‘Top’ van ZorgDirect krijg je een aantrekkelijke vergoeding voor deze specialistische behandeling. 

Overstappen naar ZorgDirect

Wil jij ook genieten van een ruime vergoeding voor alternatieve geneeswijzen en biedt je huidige zorgverzekeraar die optie niet? Dan kun je ervoor kiezen om een overstap te maken. Die mogelijkheid krijg je doorgaans maar één keer per jaar. Let wel goed op vanaf en tot wanneer je kunt overstappen van zorgverzekering.

Ongeveer vanaf halverwege november heb je de mogelijkheid om te switchen van zorgverzekeraar. De gemakkelijkste manier is om je aan te melden bij je nieuwe verzekeraar. De overstap wordt dan automatisch geregeld.

Een tweede optie is dat je eerst je oude verzekering opzegt, in ieder geval voor 31 december 2017. Als je dit doet, heb je vervolgens nog een maand extra de tijd. Tot 1 februari 2018 kun je je aanmelden bij de verzekeraar van jouw keuze. Vanzelfsprekend ben je wel vanaf 1 januari verzekerd, met terugwerkende kracht. Let er wel op dat je geen betalingsachterstand hebt, dan kun je namelijk niet zomaar overstappen. Kijk voor meer informatie op zorgdirect.nl.

https://www.zorgdirect.nl/