Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

VCU voor uitzendorganisaties

Heeft u een uitzendorganisatie? Of detacheert u aan VCA gecertificeerde bedrijven? Dan heeft u ook te maken met de VCU. Dit is een kwaliteitsnorm die voorkomt uit de VCA. Hij staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Deze checklist bepaalt de kaders van het VG-systeem. Wilt u dit certificaat op een snelle manier halen en ook nog eens behalen? Dan kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van online software VARIO. Maar ook wanneer u wilt voldoen aan de norm van ISO 9001, VCA 2017 6.0 en ISO 14001 biedt de software uitkomst.

De VCU is bedoeld om de gemaakte afspraken over de VG-risico’s bij detachering en de beheersing hiervan aantoonbaar te maken

Veiligheid en gezondheid van uitzendkrachten

De VCU is bedoeld om de veiligheid en de gezondheid van uitzendkrachten te waarborgen. Hierdoor worden de gemaakte afspraken over de VG-risico’s bij detachering aantoonbaar. Deze certificering bestaat echter alleen uit mustvragen. Worden alle mustvragen positief beantwoord? Dan kan het VCU certificaat behaald worden. Dit certificaat is na het behalen 3 maanden geldig. Om hem te behouden dienen de audits, die minimaal 1 per jaar uitgevoerd worden, positieve resultaten hebben.

https://vario-nederland.nl/