Grotemarkt beraad
Image default
ZZP

Uren registratie in Excel bijhouden is achterhaald

Denk je er al een tijd over om je uren registratie Excel op een andere manier bij te houden, maar heb je geen idee hoe? Of misschien verwacht je wel dat daar digitale programma’s voor nodig zijn die bakken met geld kosten. Niets is minder waar. De kosten van dit soort programma’s zijn betaalbaar en makkelijk in gebruik.

 

Afstappen van uren registratie in Excel

Excel wordt enkel gebruikt om de gewerkte uren in bij te houden. Maar is dit wel zo’n handige manier? De administratie van veel ondernemers start bij Excel, en vinden het moeilijk hiervan af te stappen als ze het eenmaal gewend zijn. Verandering kan moeilijk zijn. Toch blijkt dat het spreadsheet programma helemaal niet zo handig is als veel mensen denken. Er komen ontzettend veel nadelen bij kijken, een voorbeeld van zo’n nadeel is het verliezen van overzicht. In het begin is het makkelijk te overzien, verschillende Excel bestanden met eigen tabbladen en formules. Maar een foutje is snel gemaakt dat foutje heeft echter wel effect op alle ingevoerde data. Formules zijn héél gevoelig voor kleine afwijkingen en kunnen ontzettend grote gevolgen hebben voor de boekhouding.

 

Een beter alternatief

Als je meer overzicht wil krijgen over gewerkte uren die hieraan gekoppeld zijn, kun je ervoor kiezen om een verbeterde uren registratie Excel bij te houden. In urenregistratie programma’s is het zelfs mogelijk om gewerkte uren te koppelen aan een salarisstrook of een factuur. Dit zorgt ervoor dat werknemers direct worden uitbetaald op een eerlijke manier. Urenregistraties worden veel gebruikt door ZZP’ers en beginnende ondernemers. Urenregistratie programma’s zijn ideaal, omdat het makkelijk in gebruik is, overzichtelijk. Ook zit je nooit direct aan een abonnement vast en kun je eerst uitproberen of het voor jou werkt.

https://keeping.nl/excel-urenregistratie