Grotemarkt beraad
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een nieuwe sport bh

Tips voor een nieuwe sport bh

Ben jij fanatiek sporter, dan is de kans vrij groot dat je meerdere sportoutfits in je kast hebt hangen. Wanneer de één in de was zit, is het wel zo fijn dat je er nog één hebt waar je onbezorgd even lekker in kunt trainer. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je sport bh. Net als iedere kleding, is ook je sportkleding na verloop van tijd toe aan vervanging. Het aanschaffen van nieuwe sportkleren kan immers alweer eventje geleden zijn. Vooral wanneer je je sportkleding al een tijdje hebt, is het misschien wel tijd voor iets anders. Dus ben jij toe aan een nieuwe sport bh, dan hebben wij enkele tips voor je.

Pasvorm

Wanneer je je zoektocht naar een nieuwe sport bh begint, dan is het aannemelijk dat je, wanneer je huidige fijn en comfortabel zit, opzoek gaat naar hetzelfde model. Dit doen we immers vaak ook bij een normale bh. Wanneer je met veel plezier een balconette bh draagt, dan stap je vaak niet ineens over naar een ander merk of model. Toch kan het verstandig zijn, vooral wanneer je door fanatiek te sporten een lichamelijk transformatie bent ondergaan kan het verstandig zijn jezelf een nieuwe bh aan te laten meten. Je rug kan immers breder zijn geworden en misschien zat de vorige wel heel erg fijn, maar was hij eigenlijk helemaal niet goed. 

Kleur

Ga jij op zoek naar een nieuwe sport bh omdat je misschien ook wel buiten wilt gaan sporten? Dan kan het heel goed zijn, dat je de huidige kleuren beter kunt inruilen voor een wat fellere kleur. Vooral wanneer je van plan bent veel buiten hard te gaan lopen, zorgt een felle kleur bh ervoor dat je een stuk beter zichtbaar bent. Niet alleen veilig voor jezelf, maar ook voor anderen. Zo kunnen je ze van afstand aan zien komen en zien ze je niet zo snel over het hoofd. Ongeacht of je inmiddels toe bent aan een sport bh grote maten, ook die vind je in allerlei verschillende kleuren.

Maat

De gemiddelde levensduur van een sport bh is circa 2 tot 3 jaar. Wanneer jij er dus één hebt aangeschaft gedurende de pubertijd of je zwangerschap, kan het heel goed zijn dat je inmiddels toe bent aan een maatje groter. Zo kun je tijdens de zwangerschap zomaar van cupmaat B naar cupmaat D gaan. Er zijn zelfs voorbeelden van een nog flinke groei. Kortom, bekijk bij de aanschaf van een nieuwe bh dus goed of je maat nog wel hetzelfde is als daarvoor, want is dit niet het geval, dan zal je merken dat dit tijdens het sporten een stuk minder comfortabel zit dan aanvankelijk gedacht en gehoopt.

Gerelateerde artikelen

Wat is biologische kleding?

Marie jo is kwaliteit en dat voel je

Verschil tussen galajurk & trouwjurk