Grotemarkt beraad
Image default
Gezondheid

Tips om van je stressklachten af te komen.

Ben je opzoek naar goede oefeningen voor meer rust in je hoofd? Dan heeft Nick de Waard de volgende oefeningen voor je op een rijtje gezet. Geniet ervan! Bekijk ook zijn website als je van je paniekaanvallen en stressklachten af wilt.

1. Laat je schouders zakken.
Tijd: 1 seconde

Spanning zorgt ervoor dat je schouders naar je oren lopen. De kans is groot dat je schouders nu opgetrokken zijn en dat je het niet eens doorhebt. Als je ze bewust naar beneden ontspant, wordt er een bericht naar je hersenen en de rest van je lichaam gestuurd, zoals: “Stress? Welke spanning? Ik bedoel, kijk eens hoe kil mijn schouders zijn.” Je voelt het meteen.

2. Snack op wat donkere chocolade.
Tijd: 30 seconden

Hoewel we emotioneel eten niet echt kunnen goedkeuren, kan het een glibberige helling zijn, maar een klein beetje chocolade als je je gestrest voelt, kan je een broodnodige (zij het van korte duur) stemmingsboost geven, dankzij het effect op serotonine in de hersenen. Donkere chocolade bevat minder suiker dan zijn lichtere tegenhangers, plus meer flavonoïden, antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze goed zijn voor het cardiovasculaire systeem.

3. Drink een kopje thee.
Tijd: 2 minuten

Theeplanten bevatten L-theanine, een aminozuur waarvan is aangetoond dat het de stemming verbetert en gevoelens van stress en angst vermindert. Hoewel het een half uur kan duren voordat de effecten van het aminozuur worden gevoeld, is het louter nippen van een dampende mok groene of zwarte thee onmiddellijk rustgevend. Als je gevoelig bent voor cafeïne, kies dan voor een cafeïnevrij brouwsel, zodat je je niet zenuwachtig voelt.

4. Haal 10 keer diep adem.
Tijd: 3 minuten

Angst zorgt ervoor dat je snel en oppervlakkig ademhaalt. Ga inefficiënte, nerveuze ademhaling tegen met gestage, kalmerende, zuurstofrijke inademingen die uw borst en buik vullen, en lange, volledige, lege uitademingen. Probeer de 4-7-8 methode: Sluit eerst je ogen. Adem vier seconden in door je neus, waarbij je niet alleen je bovenborst vult, maar ook je ribben en buik uitzet. Bovenaan de inademing houd je deze zeven tellen vast. Adem dan langzaam uit door je mond, waarbij je twee keer zo lang nodig hebt om in te ademen.

Of bekijk onderstaande infographic van nickdewaard.nl

Infographic van Nick de Waard

https://nickdewaard.nl/