Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Thuis in uw huis met verzilverde overwaarde

In uw huis 

Veel mensen denken dat ze uit hun huis moeten als ze hun huis willen verkopen. Als u naar een ander huis wilt verhuizen is dat natuurlijk niet raar, maar het komt ook vaak voor dat mensen in hun huis willen blijven wonen. U zou denken dat het niet mogelijk is om uw huis te verkopen en in uw huis te blijven wonen. Maar niets is minder waar. Het is zeker mogelijk om in uw eigen huis te blijven wonen na verkoop van uw huis. Hieronder wordt verteld hoe uw huis verkopen en terug huren in zijn werk gaat. 

Contact opnemen
Als u uw huis wilt verkopen en in uw huis wilt blijven wonen, kunt u contact opnemen met een vastgoedbedrijf. Zij kopen dagelijks vastgoed op en luisteren naar uw wensen en voorwaarden voor de verkoop van uw huis.

Koopcontract
Een vastgoedbedrijf kan al binnen één week een koopcontract aanbieden. U zult met het vastgoedbedrijf afspreken wat de koopsom wordt van uw huis en welke voorwaarden in het koopcontract komen. 

Overwaarde verzilveren
Nadat uw huis is verkocht krijgt u de afgesproken koopsom op uw rekening te staan. Door uw huis te verkopen krijgt u de overwaarde op uw rekening en kunt u met dit geld doen wat u altijd al had willen doen. 

Huurcontract
Nadat uw huis verkocht is, kunt u in uw huis blijven wonen door uw huis terug te huren van het vastgoedbedrijf. Hiervoor zult u een huurcontract opstellen met de huurprijs per maand. Bij een huurcontract geniet u altijd van huurbescherming en kunt u niet zomaar uit uw huis gezet worden. 

Genieten van uw huis en overwaarde
Nu is uw huis verkocht, u heeft de gelden op uw rekening en u kunt in uw eigen huis blijven wonen door uw huis terug te huren. Verder hoeft er niks te veranderen aan uw huis en het vastgoedbedrijf zal zorgen voor het onderhoud van uw huis. 

U kunt meer informatie ontvangen over uw huis verkopen en terughuren bij een vastgoedbedrijf.

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-en-terughuren/