Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Stijlvol naar je nieuwe werk

Een nieuwe baan is altijd spannend. Je moet het werk onder de knie krijgen en je gaat samenwerken met collega’s die je nog moet leren kennen. Het is een spannende, maar ook een leuke en gezellige tijd. Je zult na een tijdje merken dat je het werk sneller oppikt en dat je een band gaat opbouwen met je nieuwe collega’s. Natuurlijk wil je in het begin wel een goede indruk achterlaten en er netjes uitzien. Maar hoe pak je dit aan? Wij geven je graag wat tips waarmee jij stijlvol op je nieuwe werk verschijnt!

 

Parfum

Bij het achterlaten van een goede indruk is parfum erg belangrijk. Je zit natuurlijk niet te wachten op vervelende geurtjes op de werkvloer. Hiernaast kun je met een lekkere parfum een goede eerste indruk maken. Zorg er natuurlijk wel voor dat de parfum niet te overheersend of te heftig is. Overdrijf dus niet met de spray en doe alleen wat parfum op je polsen of in je nek. Het kan een positieve aanvulling zijn op jouw aanwezigheid.

 

Tas

Op je nieuwe werk mag een mooie werktas niet ontbreken. Er zijn diverse modellen tassen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je gaan voor een tas met leuke printjes, zoals een Studio Noos tas, maar ook voor een nette leren laptoptas. Dit is afhankelijk van het soort werk wat je gaat doen en wat je allemaal mee wilt nemen in de tas. Als je veel papieren, documenten en je laptop mee moet nemen is een iets grotere tas aan te raden. Hoef je alleen je persoonlijke spullen mee te nemen en ligt verder alles op werk? Dan kun je weer kiezen voor een iets kleinere tas, zodat je niet te veel hoeft te sjouwen. Houd er wel rekening mee dat de tas wel netjes moet blijven en niet te opvallend. Het moet natuurlijk wel aansluiten bij formele sferen.

 

Kleding

Kleding is een belangrijke factor bij het stijlvol verschijnen op je werk. Houd je aan de dresscode van het bedrijf of verzin zelf een gepaste outfit. Klassieke kleuren, zoals wit, zwart en blauw doen het altijd goed en zullen ook overal gewaardeerd worden. Soms moet je van je werk kleding dragen met de merknaam of het logo er op. Naast de merknaam registreren is het voor bedrijven namelijk ook erg belangrijk dat de merknaam goed zichtbaar is en klanten kunnen zien dat jij voor een bepaald bedrijf werkt. Met dit soort werkkleding kom je representatief en professioneel over. Combineer deze bedrijfskleding dan ook met andere nette kledingstukken en subtiele accessoires.