Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Pellet BBQ voor in de tuin

Nu de zomer er aan komt heb ik echt weer zo’n zin om in de tuin te chillen! De buren hebben met enige regelmaat vrienden over de vloer met wie ze urenlang bbq’en in de achtertuin. Dat ruikt iedere keer zo lekker dat ik dacht ‘dat wil ik ook’. Ik ben alleen wel fel op tegen bbq’s die slecht zijn voor het milieu en allerlei schadelijke stoffen uitstoten. Daar ben ik echt totaal geen fan van!

Daarom besloot ik om me eens in te lezen in een BBQ die geen rook veroorzaakt. Dat lijkt me namelijk dé oplossing voor onze situatie. We vonden de oplossing in een pellet BBQ van Alles voor warmte. In dit blogartikel vertel ik meer over hoe dat precies werkt.

Een BBQ zonder rook

Door te kiezen voor een pellet BBQ, kozen we automatisch voor een BBQ die geen rook produceert, geen stroom nodig heeft én heel erg snel klaar is voor gebruik. Zo lazen we op de website van Alles voor warmte dat we wel anderhalf uur kunnen bbq’en met maar een vulling met pelletkorrels. Bovendien worden de stukken vlees en groente door de zware gietijzeren bakplaat perfect gaar. Dat beloofde veel goeds!

Hoe werkt dat dan precies?

Ik begrijp dat u zich nu afvraagt hoe een BBQ werkt die geen rook veroorzaakt én geen stroom nodig heeft. Nou, dat werkt als volgt. Deze houtpellets branden niet als de welbekende veelgebruikte blokken hout, maar worden ontgast door een pyrolytic proces. De bakplaat wordt verwarmd doordat dit gas verbrandt. Doordat dit proces zo verloopt, komt er geen rook vrij. Wanneer we klaar zijn blijft er zelfs maar 20 gram as over! Ik ben ontzettend benieuwd.

Uitgebreid aanbod

We hebben de pellet BBQ besteld en wachten nu tot hij geleverd wordt. Ik ben benieuwd hoe onze volgende BBQ zal verlopen. Ik heb er in ieder geval echt onwijs veel zin in. Ik zag trouwens dat Alles voor warmte nog veel meer producten in haar assortiment heeft die me ontzettend aanspreken.

Van een pellet terrasverwarmer tot een pelletkachel voor buiten. Allemaal ideaal voor in de tuin. Ik ben fan!

https://allesvoorwarmte.nl/