Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Panasonic Zonnepanelen

 

De beste zonnepanelen van Nederland

De Panasonic zonnepanelen stonden vroeger bekend als “Sanyo”. Sanyo was de eerste fabrikant die de technologie van “hetero junction” in gebruik nam. Omwille van de jaren ervaring heeft Panasonic ook het vertrouwen gewonnen van zonnepanelen Dordrecht.

Het beste van twee technologieën

Panasonic zonnepanelen worden geproduceerd met speciale zonnecellen die twee zonnetechnologieën combineren.

  • boven de cel bevindt zich een dunne amorfe siliciumlaag
  • de kern van de cel is een “normale” kristallijne cel zoals de andere

Elk van de lagen kan elektriciteit opwekken

Het voordeel is dat de ene laag een ander spectrum van de zon gebruikt dan de andere dat betekent dat u meer van het zonnespectrum kunt gebruiken om elektriciteit op te wekken dan met een zuivere kristallijne module of met een zuivere dunne filmmodule.

In principe kunt u zich de technologie van de Panasonic zonnepanelen zo voorstellen dat de bovenste laag een klein deel van het invallende licht omzet in elektriciteit en het deel dat het niet kan verwerken “doorlaat”. Het deel dat doorgaat is precies het deel dat de cel kan verwerken dat eronder ligt. U kunt spreken van een win-winsituatie omdat de opbrengst zonnepanelen in verhouding ook hoger zal zijn

De efficiëntie van Panasonic zonnepanelen

De HIT-technologie van Panasonic betekent dat een breder spectrum van zonlicht kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken. Hierdoor kan zonnepanelen Dordrecht u garanderen dat er meer energie zal opgewerkt worden dan door een andere module van hetzelfde oppervlak. De modules zijn gewoon krachtiger en efficiënter.

Opbrengst zonnepanelen

De totale opbrengst zonnepanelen hangt natuurlijk ook af van andere factoren.

De efficiëntie van de Panasonic zonnepanelen hangt af van:

  • hoe groot is uw dak
  • hoeveel PV-vermogen heeft u nodig voor uw verbruik
  • hoeveel geld wilt u investeren

Kortom: Wanneer het uw doel is om een groter PV-systeem op uw dak te installeren dan uw dak toelaat, is efficiëntie een van de belangrijkste factoren voor uw modulekeuze, want hoe efficiënter een module is, hoe minder ruimte er nodig is voor hetzelfde vermogen.

https://www.zonnepanelen-xtra.nl/