Grotemarkt beraad
Image default
Woningen

Meubels met een Scandinavisch design

Het Scandinavische design is vandaag de dag nog steeds erg geliefd. Ze kenmerken zich vooral door het minimalisme, de ingetogenheid en de functionaliteit. Deze producten zijn meestal anders dan we gewend zijn en tegenwoordig ook goed betaalbaar. Niet zo gek dat ze bij veel mensen in de smaak vallen. Meubels met een Scandinavisch design zijn een ware toevoeging voor je interieur.

 

De kracht van minimalisme

Less is more bij Scandinavisch wonen. De inrichting bij een Scandinavische stijl richt zich vooral op rust en neutrale kleuren. Een witte muur en vloer worden vaak gecombineerd met koele kleuren en grijstinten. In landen als Noorwegen en Finland is daglicht schaars in de winter. Door de lichte kleuren worden alle zonnestralen optimaal benut. Daardoor zijn de lichte kleuren niet alleen mooi maar ook nog functioneel.

 

Tip: heeft jouw ruimte weinig lichtinval? Plaats spiegels op slimme plaatsen om meer uit je ruimte te halen. 

 

Haal de natuur in huis

Dat Scandinaviërs van de natuur houden zie je veel terug in de ontwerpen. Zo werken veel ontwerpers met hout, neutrale kleuren en andere natuurlijk producten. Dit geeft een gezellig en warme uitstraling binnen je interieur. Zo creëer je een contrast met strakke lijnen en het sobere meubilair. Daarnaast zijn de meubels goed te combineren door materialen zoals een dierenhuid of wollen vloerkleed toe te voegen.

 

Tip: groene kamerplanten en accessoires passen perfect bij de natuurlijke kleuren.

 

Niet alleen mooi maar ook functioneel

Scandinavische meubels hebben een simplistische en openlijke vormgeving. Zo zie je vaak een eenvoudig design met strakke lijnen. Zo zal je niet zo snel franjes of nutteloze versieringen vinden op het meubilair. De Scandinaviërs hechten veel waarde aan de functionaliteit. Een stoel moet er bijvoorbeeld niet alleen mooi uitzien, hij moet ook nog eens lekker zitten.

Wil je focussen op rust en neutrale kleuren? De meubels met een Scandinavisch design zijn echte blikvangers in je interieur.